Meesterlijke zet Comité Zelfstandig Weesp

geemntehuis WeespHet Comité Zelfstandig Weesp adviseert iedereen die tegen een gemeentelijk fusie is om bij het aankomend referendum vóór de fusie met Gooise Meren te stemmen. En dat is briljant! Voor de Amsterdam-stemmers dan.

Want daarmee kan de gemeenteraad onmogelijk nog vóór een fusie met Gooische Meren stemmen. Immers, zelfs al zou uit het referendum komen dat 99% van de stemmers voor Gooische Meren is, dan nog weten we niet of dat echt een keuze is voor Gooische Meren, of een proteststem tegen de fusie zelf. En de fusie zelf is geen onderwerp van het referendum; er wordt gefuseerd, hoe dan ook.

Dus zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat 99% op Gooische Meren stemt, hoe is dan die verdeling? Misschien is daarvan wel de helft proteststem, of 10%, of 90%? Omdat we dat dus niet weten kan de gemeenteraad op basis van de uitkomst van het referendum, hoe die ook is, alleen maar kiezen voor Amsterdam.

Dus kunnen we dat referendum net zo goed niet houden. Kortom, Comité Zelfstandig Weesp heeft zichzelf en de Gooische Meren-stemmers vakkundig in de voet geschoten. Briljant!

 —-

Achtergrondinfo: Zoals je misschien weet woon en werk ik in Weesp. Ik ben ook voorzitter van de Tafel van Weesp, een vrouwennetwerk met zo’n 75 professionele hoogopgeleide vrouwelijke leden. Daarnaast volg ik lokale nieuws op de voet, en bemoei ik me er ook mee, ik wil geen afzijdige burger zijn. Zo moet Weesp van de Provincie gaan fuseren met Amsterdam of Gooische Meren. De gemeenteraad heeft na een zorgvuldige procedure, waar burgers uitgebreid bij betrokken zijn, gekozen voor Amsterdam.
Nu is er een groep mensen (Comité Zelfstandig Weesp) die tegen een fusie is. Dat is al een gepasseerd station maar tòch hebben ze alsnog een referendum aangevraagd, met een minimum aan het benodigde, op twijfelachtige wijze verkregen, stemmen. En dat referendum komt er. Bovenstaande blog is een reactie op een brief van dat Comité aan alle burgers van Weesp.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

2 Responses to Meesterlijke zet Comité Zelfstandig Weesp

 1. Godelief says:

  Jij bent een hele enge, labiele vrouw. Waarschijnlijk is jouw belang in het binnenhalen van Amsterdam dat je nog meer verwende yuppenvrouwtjes je ‘coaching’ kan aanbieden. Grappig ook al die foto’s waarop je zo geglamd bent, ik heb je in de kerk gezien en in het echt ben je een grijze muis. Dus Vreneli hou je bij je tegeltjesspreukjes, godinnenwijsheid en menopufjes, dan hebben wij geen last van je.
  Godeliefs@hotmail.com
  Weesp

 2. Marleen de Vries says:

  Wat een treurigheid. Er is dus een persoon in Weesp die geëngageerd lijkt, dus denk je, vast niet seniel- wat je in eerste instantie natuurlijk wel zou denken bij het lezen van het commentaar- een schrijver die betrokken is bij het wel en wee van zijn/haar woonplaats, zelfs bijeenkomsten in een kerk bezoekt, zo lezen we, maar dan helemaal de weg kwijtraakt.
  Want, wanneer hij of zij het niet eens is een spreker, wordt er -natuurlijk weggedoken achter de anonieme digitale muur- een brei van onzinnige beledigende woorden over die spreker gegooid.

  Zouden ze in Weesp voor dit soort gevallen wel opvangmogelijkheden hebben? Ik hoop het zeer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>