Stop meisjesonderwijs!

In de nieuwe bezuinigingsronde van het kabinet zijn er plannen om een deel van de ouderenzorg neer te leggen bij de kinderen. En daar ben ik zeer op tegen. Want die zorg komt dan te liggen bij de dochters. Zoals ook nu die zorg meestal bij de dochters ligt.

Want vergis je niet, ook al woont je vader of moeder in een verpleeghuis, dan valt er nog heel wat te zorgen. In eerdere bezuinigingsrondes werd al de kinderopvang onder vuur genomen. En nu dit.
En….bizar.. tegelijkertijd zegt onze minister dat vrouwen meer aan het arbeidsproces moeten deelnemen. Bij voorkeur betaald. Waar ik het overigens zeer mee eens ben.

Maar èn werken èn voor de kinderen zorgen èn de billen van je moeder of vader wassen gaat niet samen. Wil de overheid dat wij dat toch doen, dan zullen wij werkende vrouwen ons werken drastisch moeten beperken.

Waarom dan niet gelijk besluiten om ook het onderwijs aan meisjes stop te zetten? Immers, wanneer die toch alleen maar moeten gaan zorgen, dan hebben zij aan ‘huishoudschool’ voldoende, toch? Kijk, en dat zet wèl zoden aan de dijk, want dan kan de helft van het onderwijsbudget worden geschrapt. Zullen we dat dan maar doen?

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Stop meisjesonderwijs!

  1. Ik heb wat moeite met de aanname “Want die zorg komt dan te liggen bij de dochters”. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat dit helaas nog steeds waar is. Toch is het een particuliere verantwoordelijkheid om de “ander” aan te spreken op een rechtvaardige verdeling van de zorgtaken. Niet die zorgtaken zijn het probleem maar de verdeling ervan onder de verantwoordelijke partners. Het is een politieke (publieke) verantwoordelijkheid om zorg betaalbaar en menselijk te houden. Hoe dat “achter de voordeur” wordt verdeelt is de verantwoordelijkheid van diegene die zich daar bevinden. Dames als hett u niet bevalt hoe het nu geregeld is, spreek er dan uw partner ZELF op aan en probeer die taak niet bij een ander neer te leggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>