Waarom zijn sommige vrouwen mutsen?

vrouw met hamer-SheConult.iConneqt

Ik ga iets doen wat een goede coach niet doet, namelijk oordelen. Maar het moet me echt even van het hart.

Als mezelf dus even:
Hoor ik dat het programma “ Help mijn man is klusser” weer terugkomt op de buis. Het programma waarin de man wordt afgeschilderd als een enorme sukkel die een huis in puin niet opknapt. Ja, hij belooft van alles maar doet het niet. En wat doet de vrouw in kwestie? Die zeurt. Die zanikt. En jankt.

En wat doet het programma? De Koningin Zeurpiet mag in een hotelletje bijkomen van het zaniken, terwijl manlief door een set uit de kluiten gewassen rambo’s gedwongen wordt een wc te tegelen.

En dan denk ik…., wat ben jij een muts! Je was er al die tijd bij. Bij de koop van die bouwval of het slopen van de bovenverdieping. En wat heb jij gedaan om de klus te klaren? Heb jij een hamer gepakt, of een wandje gestuukt?

Dit programma bevestigt het beeld van mannen die klussen en vrouwen die dat niet kunnen. En dat is echt totale onzin! Mannen worden echt niet geboren met een natuurlijk talent voor tegelen. Ik vind dat het programma verboden moet worden. Het is discriminerend en hopeloos jaren ‘50.  Wat vind jij?

This entry was posted in Opmerkelijk and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Waarom zijn sommige vrouwen mutsen?

 1. Denny says:

  Ik ben het helemaal met je eens dit programma zou verbonden moeten woorden en vrouwen zouden best wel mee kunnen doen met het klussen. Ik zou het ook geweldig vinden om is een keer vrouwelijke stukadoor tegen te komen!

 2. Hester says:

  Een “muts” als je geen hamer ter hand neemt of bedoel je een “muts” als je man een bouwval wil kopen en je geen neen durft te zeggen of …?

  Heb geen interesse in dit soort programma’s maar blijkbaar gaat het erin als koek. :-) Verbieden? Nee hoor, wat mij betreft moet iedereen maar doen wat hij wil.

  Maar ik vraag mij wel steeds meer af waarom een man of vrouw na een drukke werkdag nog moet klussen of nog het huishouden moet doen, de hamer in de hand moeten nemen of de badkamer een grote beurt moet geven.

  Wanneer leren wij mannen en vrouwen nou eens massaal dat als je een baan hebt niet nog eens thuis allerlei klussen moet doen om vervolgens er bijvoorbeeld na een paar jaar er volledig doorheen te zitten. Leren wij het dan nooit?

  De oplossing? Ga een keertje minder op vakantie. Stel je eisen naar beneden bij en huur een klusser in en een hulp in de huishouding en geniet lekker na je drukke dag van je relatie, je gezin en je vrienden en ga sporten. Lijkt mij gezonder.

  Heb nog een leuk filmpje gevonden. :-) Misschien dat deze meneer eens minder kan gaan golfen? Mevrouw eens een hulp in de huishouding gaat zoeken en op zoek gaat naar een leuke baan? Voorkomt een hoop “problemen”. :-) )

  http://m.youtube.com/watch?v=9cv_gVQgiI8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D9cv_gVQgiI8

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>