bergbeklimmer2Zo op de valreep van 2016 laat ik het jaar eens aan mij voorbijgaan en dan overheerst dankbaarheid. Dankbaarheid voor al die geweldige vrouwen die mijn pad gekruist hebben. Duizenden vrouwen die ik mocht coachen en trainen, vrouwen die ik ontmoet heb bij mijn theatercolleges, bij seminars en conferenties.
Vrouwen uit mijn eigen vrouwennetwerk Tafel van Weesp zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor me geweest, als sparringpartners, inspiratiebron en fanclub van elkaar. Maar ook mijn vriendinnen die er altijd zijn, soms zie ik ze maanden niet, maar ik weet dat ze er zijn en dat ze er zullen zijn als het nodig is, net zoals ik er zal zijn voor hen, als het nodig is.

En tja, dit jaar heb ik afscheid genomen van de belangrijkste vrouw in mijn leven, mijn moeder. Nu ben ik de oudste vrouw in de familie (op een paar lieve wijze tantes na) en ik ben graag het voorbeeld voor mijn dochters, net zoals mijn moeder dat was voor mij.

En dit alles overdenkend bedacht ik dat wij vrouwen vaak de rol van andere vrouwen in ons leven onderschatten. Maar vrouwen zijn zo belangrijk. Vrouwen kunnen je voorgaan, kunnen de weg voor je vereffenen, kunnen je inspireren en laten zien hoe je jouw leven kunt leven, als dochter, als moeder, als minnares, als maatje, als vriendin, als collega of als manager. Daar zouden we ons wel eens wat meer bewust van kunnen zijn. En daar bewuster op acteren. Door elkaar positieve feedback te geven, complimentjes te maken, voor te dragen voor belangrijke posities, te bekrachtigen in een vergadering en in de schijnwerpers te zetten wanneer dat kan. Daar worden we niet alleen allemaal beter van, maar ook veel gelukkiger!
Ik ga een voorspelling doen. Misschien is de wens de vader (of moeder?) van de gedachte, maar ik voorspel dat 2017 het jaar wordt van Sisterhood!

Deze geweldige, fantastische, ontroerende, krachtige, epische video van Madonna is daar een mooi voorbeeld van. Bekijk de video hier!

Ik wens je een 2017 toe met ENORM VEEL SISTERHOOD!!

YouTube: 2017 wordt het jaar van SISTERHOOD