Print en online media

Een selectie uit alles wat er in print en online is verschenen over Vréneli, haar optredens en haar boeken.

onmogelijk bij te houden

We doen ons best maar het is niet bij te houden, al die publiciteit. Hier vind je een overzicht van wat wij weten.

December 2021, Flow

Veel vrouwen hebben last van het bedriegerssyndroom ofwel het impostor syndrome: de angst om door de mand te vallen.Hoe ga je hier nu mee om? Wees er open over, zegt expert Vréneli Stadelmaier.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

Oktober 2021, M

Impostor Syndrome, de angst om door de mand te vallen, treft vooral vrouwen. En dan in het bijzonder vrouwen in onveilige omgevingen. En hoe succesvoller je bent, hoe erger het kan zijn. Dee nige remedie, zo zegt Vréneli Stadelmaier, is je te realiseren dat je gedachten hebt, maar ze niet bent.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

artikel nrcSeptember 2021, NRC

Waarom is de combinatie fulltime werken/parttime moederen nog zo lastig voor de meeste vrouwen? Vréneli Stadelmaier betoogt dat dat enerzijds komt doordat de omgeving daar negatief tegenover staat. Maar ook de masculiene werkcultuur speelt een rol.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

artikel brandpunt Augustus 2021, Brandpunt

Mooi artikel over een jonge ambitieuze vrouw met het imposersyndroom. Hoe gaat zij ermee om? Natuurlijk met input van expert Vréneli Stadelmaier!

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

intermediairJuli 2021, Intermediair

Driekwart van de hoogopgeleide, succesvolle vrouwen lijden aan het idee dat ze elk moment ‘door de mand kunnen vallen’. Vrouwen lijken zich, in tegenstelling tot mannen, voortdurend te onderschatten. Dat is ook niet zo raar, aangezien ze leven in een wereld die vrouwen (en ‘vrouwenzaken’) al decennia onderwaardeert.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

Juli 2021, Intermediair

Voor vrouwen is het salaris vaak geen doorslaggevende factor als ze een nieuwe baan accepteren. Zachte factoren spelen met name een rol. Toch is onderhandelen over je salaris erg belangrijk, betoogt Vréneli. Alleen dan kan je als vrouw werkelijk invloed uitoefenen.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

artikel jinekMei 2021, Jinek

Transparant zijn over de hoogte van je salaris is niet alleen goed voor je psychische gezondheid, het kan ook helpen om de loonkloof te dichten – zo betoogde SheConsult-founder Vréneli op Jinek.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

 

artikel sociaal.netMei 2021, Sociaal.net

Wat is het oplichterssyndroom, hoe herken je het en wat kan je eraan doen? SheConsult-founder Vréneli Stadelmaier legt het uit in dit artikel!

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

artikel lindaApril 2021, LINDA.

Hoe vraag je je baas om een salarisverhoging? Vréneli geeft tips: “Zorg dat je weet wat jij en je collega’s verdienen en onderzoek wat een normaal salaris is voor iemand met jouw functie en ervaring. Houd ook precies bij wat jouw bijdrage het afgelopen jaar is geweest.”

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

 

artikel intermediairApril 2021, Intermediair

Hoe ontwikkel je je in je loopbaan? Vréneli geeft tips!

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

 

healthy with handanFebruari 2021, Healthy with Handan

Handan Aydin is een multi passionate entrepreneur en heeft haar eigen programma genaamd:’Healthy with Handan’. Ze praat in dit programma met ervaringsdeskundigen over de gezondheid. Naast presentator is ze al 20 jaar leidinggevende en werkt ze als coach, spreker en yoga docent.
Ze spreekt in deze podcast met Vréneli Stadelmaier: ‘Ze is oprichter SheConsult, auteur, coach, trainer, TEDx spreker, spraakmaker en columnist. Met haar boeken en haar theatercolleges biedt ze professionele vrouwen ondersteuning. Vrouwen die werken binnen bedrijven, overheden, instellingen en zelfstandig ondernemers. Ze helpt vrouwen een weg te vinden in een door mannen gedomineerde omgeving en daarbij vrouw te blijven. Ze helpt bij vragen omtrent strategisch opereren, stress, zichtbaarheid en zelfvertrouwen. Ze helpt vrouwen om de meest optimale, effectiefste, gelukkigste en onweerstaandbaarste versie van zichzelf te worden. Zoals ze zelf zegt: ‘Omdat we daar allemaal beter van worden, omdat de wereld daar beter van wordt’.’

Het gesprek duurde anderhalf uur en er veel is besproken
Iedereen is eigenlijk een feminist. Niemand wil toch vrouwen uitsluiten. Of toch?
Het belang van ambitie bij jonge vrouwen komt aanbod..
We hebben het over haar boek “F*ck die onzekerheid en dus het gebrek aan zelfvertrouwen waar veel vrouwen last van hebben.
We hebben het over het kennen van de spelregels van in de masculiene werkomgeving.
Ze verteld over het belang van het kiezen van de juiste partner.
en nog veel meer.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

artikel vivaFebruari 2021, VIVA

Ben jij in de crisis je baan kwijtgeraakt? Geen probleem, want met deze 10 tips van Vréneli scoor je zo je nieuwe droombaan!

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

 

 

nut van de manFebruari 2021, Het nut van de man

Maarten Huygen springt in de bres in zijn boek ‘Het nut van de man’. Sinds #MeToo ligt de man, vooral de witte, opnieuw onder vuur als wellustig patriarch en geprivilegieerd onderdrukker. Feminisme bloeit en de man raakt uit de mode. Wat blijft erover van mannelijkheid? Natuurlijk heeft Vréneli daar iets over te zeggen in dit boek!

Klik hier om het boek te bestellen.

 

FEM artikelJanuari 2021, FEM

In dit interview met FEM vertelt Vréneli over de uitbreiding van SheConsult, over ondernemen tijdens een pandemie en over sisterhood: “Het belangrijkste dat je kunt doen om bij te dragen aan meer gelijkwaardigheid tussen man en vrouw is lezen: onderwijs jezelf! Daarbij is het belangrijk om elkaar te helpen. Roddel niet over elkaar, maar bouw elkaar juist op. Sisterhood is belangrijk. En in het werkende leven: als je een vrouw naar voren kunt schuiven voor een leiderschapsfunctie, doe dat dan. Stem op een vrouw. En als je een loodgieter of timmerman nodig hebt, kies dan ook voor een vrouw.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

artikel marie claireDecember 2020, Marie Claire

Vréneli, Stadelmaier vertelt in dit interview met Marie Claire over de oorzaken van én oplossingen voor het impostor syndrome. Fck die onzekerheid!

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

artikel gooi en eemlander November 2020, Gooi- en Eemlander/NH Dagblad

Interview met Vréneli Stadelmaier in de Gooi- en Eemlander én het NoordHollands Dagblad over vrouwelijk leiderschap: ‘Hoe meer masculiene kwaliteiten een vrouw heeft, hoe mer vrouwelijke ze er tegenover moet zetten om geaccepteerd te worden.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

artikel FunXOktober 2020, FunX

Zeker millenials kunnen enorm last hebben van het impostor syndroom. Vaak leidt tot een burn-out. Wat kan je eraan doen? Vréneli vertelt erover op jongerenplatform FunX.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

 

ad werktOktober 2020, AD

Wat moet je doen als je ontslagen dreigt te worden? Vréneli geeft tips in AD Werkt!

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

 

 

linda coronaOktober 2020, LINDA.

Op Diversity Day een interview met Vréneli over de (negatieve) impact die de coronacrisis heeft op vrouwen. Die worden namelijk dubbel belast.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

Artikel NuOktober 2020, Nu.nl

Vréneli vertelt in dit artikel over het bedriegerssyndroom: “Als je ziet dat iemand zich kleiner maakt, uitdagingen uit de weg gaat of nooit iets zegt over successen, dan zou je een gesprek over het onderwerp aan kunnen gaan.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

artikel lindaSeptember 2020, LINDA.

Corona, werkloosheid, stress, overbelasting…… Hoe blijven we toch positief in het ‘rampjaar’ 2020? Überpositivo Vréneli geeft tips: zorg goed voor jezelf en probeer niet teveel te focussen op negatief nieuws. Zo voorkom je dat je in een negatieve spiraal terechtkomt.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

September 2020, Jinek

In deze tijden van thuiswerken worden vooral werkende moeders massaal overbelast. Dat moet anders, vindt Vréneli! Maar in de tussentijd geeft ze tips over wat je er zelf aan kunt doen. Dus zeg je partner dat die zelf de afwasmachine maar moet inruimen, parkeer je kids eens bij de overbuurvrouw en neem tijd voor jezelf. Ga het gesprek aan met je baas en doe hem een concreet voorstel over hoe jouw situatie zou kunnen verbeteren.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

ad artikel assertiviteitAugustus 2020, AD

Vréneli over assertiviteit: Vooral vrouwen denken dat het egoïstisch of arrogant is als je aan jezelf denkt. Maar waarom zou je egoïstisch zijn als je goed voor jezelf zorgt? Neem een salarisverhoging. Denk niet dat je het niet waard bent en bedenk niet allerlei redenen waarom je die verhoging niet zou krijgen, maar schrijf op waarom je er wél recht op hebt. Dat moeten inhoudelijke argumenten zijn. En laat je niet meteen met een kluitje in het riet sturen als het antwoord nee is, maar zie het als de start van de onderhandeling.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

jinek artikelAugustus 2020, Jinek

Vréneli over de kracht van vrouwennetwerken:”Er is duidelijk behoefte om van elkaar te leren, met gelijkgestemden te zijn, in een veilige setting te experimenteren met masculien gedrag, bijvoorbeeld: een beetje bluffen, in plaats van jezelf bescheiden op de achtergrond houden. Bovendien kun je via een vereniging elkaar helpen en naar voren schuiven.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

artikel Het laatste nieuwsAugustus 2020, Het Laatste Nieuws

Hebben vrouwen in deze tijden van Corona en thuiswerken meer last van het impostor syndrome? Vréneli licht deze stelling toe in dit interview en legt uit wat we er tegen kunnen doen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

artikel linda solliciterenJuli 2020, LINDA.

Sollicitatiegesprek? In dit interview geeft loopbaancoach Vréneli Stadelmaier, oprichter van SheConsult, je haar 6 beste tips voor het krijgen van die fantastische baan!

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

impostor syndrome LindaJuni 2020, LINDA.

““De oorsprong van dit syndroom ligt vaak in iemands jeugd”, weet Stadelmaier. “Zo zou je in je latere leven nog steeds last kunnen hebben van die veeleisende vader of een moeder die nooit aanwezig was. Ook spelen de culturele opvattingen die we hebben over meisjes een grote rol bij het ontwikkelen van onzekere gedachten.” Dat zegt Vréneli in dit interview over het impostor syndrome!

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

krabbenmandeffectJuni 2020, ‘Krabben: van vrouw tot vrouw’ door Milou Deelen en Daan Borrel

In het boek ‘Krabben’ onderzoeken Milou Deelen en Daan Borrel het krabbenmandeffect: dat vrouwen elkaar veroordelen en naar beneden halen. Maar is dat geen mythe? En zo niet, waar komt dit door? In diverse interviews met boeiende vrouwen als Stella Bergsma en Vréneli Stadelmaier wordt er licht geschenen op dit fenomeen.

Lees hier meer over het boek.

 

Juni 2020, Volkskrant Magazine

Vréneli in de Volkskrant over loopbaankeuzes. Wil je je baan houden of begin je juist liever ergens anders? Waar zoek je naar en wanneer is het de juiste tijd?

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

Psychologie MagazineApril 2020, Psychologie Magazine

Vréneli over het imposter syndrome in Psychologie Magazine: ‘Veel imposters vechten tegen hun onzekerheid door overmatig hard te werken. Dat kan leiden tot allerlei stressgerelateerde klachten en kan zelfs bijdragen aan een burn-out’. Wat kan je daaraan doen? Lees het in haar boek ‘F*ck die onzekerheid’!

Klik hier om het hele artikel te lezen!

 

 

impostor syndrome santéApril 2020, Santé

I’m a loser, baby. Zo voelen veel vrouwen zich, ook als ze succesvol zijn. Vréneli vertelt in het artikel in Santé over de oorzaken en oplossingen van het Impostor Syndrome.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

vrouwennetwerken libelleMaart 2020, Libelle

Vrouwennetwerken zijn de vrouwelijke tegenhanger van the old boys’ network. Vréneli legt in Libelle het belang uit van haar site allevrouwennetwerken.nl en waarom het zo belangrijk is dat vrouwen elkaar op werkgebied ondersteunen.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

 

artikel viva imposter syndromeMaart 2020, Viva

Het imposter syndrome – de voortdurende angst om in je carriere door de mand te vallen – komt vooral voor bij vrouwen. Waarom? Dat komt vooral door hun opvoeding, zegt Vréneli Stadelmaier in de Viva. Aan meisjes wordt geleerd om bescheiden te zijn – want wie houdt er nou van een schreeuwerige vrouw? Als gevolg benoemen en internaliseren vrouwen hun successen niet, die worden toegeschreven aan geluk of toeval. Het is dan ook niet vreemd dat vrouwen vervolgens aan zichzelf en hun prestaties gaan twijfelen.

Klik hier om het hele artikel: te lezen.

 

artikel RTLZ imposter syndromeFebruari 2020, RTLZ

Nog meer aandacht voor het imposter syndrome op RTL Z! Vréneli vertelt waarom Wendy en Kimberly er last van hebben: “Alle emancipatie ten spijt: al met al worden vrouwen nog steeds vaak behandeld alsof ze minder zijn dan mannen. En dat heeft z’n weerslag op hun zelfvertrouwen.”

Klik hier om het hele interview te lezen!

 

 

RTL NieuwsFebruari 2020, RTL Nieuws

Naar aanleiding van Immanuelle Grives vertelt Vréneli bij RTL over het imposter syndrome: “We denken bijna allemaal dat we de enigen zijn met dat gevoel. Maar dat is niet zo. Je moet alleen wel het zelfvertrouwen hebben om jezelf kwetsbaar op te durven stellen. Vaker ben je bang voor spoken en is de angst voor het lijden groter dan het lijden zelf.”

Klik hier om het hele artikel te lezen!

 

Februari 2020, Volkskrant Magazine

Vréneli in de Volkskrant over loopbaankeuzes: “Vraag jezelf dus af: wat heb ik nodig om te excelleren? Is dat bijvoorbeeld een manager die vierkant achter je staat? Fijne, hardwerkende collega’s? Of wil je juist zoveel mogelijk met rust worden gelaten en autonoom werken? Zoek dan uit of dat bij de nieuwe functie en het bedrijf kan.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Januari 2020, Financieel Dagblad

Les 1 van de 6 lesssen voor potentiële vrouwelijke leiders: Reken af met onzekerheid. Vréneli over het imposter syndrome: “Analyseer waar die onzekere gedachten vandaan komen en zet er feiten tegenover die bewijzen dat de papegaai het mis heeft.”

Klik hier om het hele interview te lezen!

 

 

Januari 2020, Harper’s Bazaar

Vréneli in Harper’s Bazaar over carriereplanning: “Maak een keuze en ga ervoor. Als je verschillende dingen leuk vindt, maakt het niet uit wat je kiest. Je kunt altijd weer veranderen.”

Klik hier om het hele interview te lezen!

 

 

December 2019, Volkskrant Magazine

Merel Westrik, presentator van de talkshow Ladies Night waar Vréneli te gast was, noemt de vraag die Vréneli haar stelde over haar salaris ‘één van haar ongemakkelijkste momenten van 2019’. Gelukkig gaat lastige vragen stellen Vréneli goed af!

Klik hier om het hele interview te lezen!

 

December 2019, Spuug op je blouse

Vréneli wordt als expert geïnterviewd in het boek Spuug op je blouse van Ina Heijnen! Het boek gaat over je eigen keuzes maken als zwangere vrouw én werkende moeder, en natuurlijk heeft Vréneli daar veel over te zeggen, zoals het afwisselen van masculiene en feminiene eigenschappen op je werk.

Klik hier om het hele interview te lezen!

 

 

November 2019, LINDA.

Vréneli geeft in LINDA. haar (positieve) mening over sisterhood, vertelt dat de krabbenmand-mythe op zijn retour is en geeft aan dat stoppen met roddelen en blijven ageren twee belangrijke dingen zijn in de vorming van zusterschap.

Klik hier om het hele artikel: ‘Kap met kijven‘ te lezen.

 

 

November 2019, Vriendin

Vréneli vertelt waarom het voor vrouwen zo moeilijk is om hun boosheid te uiten. Boosheid wordt bij vrouwen, in tegenstelling tot bij mannen, namelijk als incompetent en emotioneel ervaren. “Als je het etiket van boze vrouw krijgt opgeplakt, ben je in feite afgeschreven.”

Klik hier om het hele artikel: ‘Waarom af en toe boos worden zo belangrijk is‘ te lezen.

 

 

 

21 november 2019, De Volkskrant

Vréneli geeft tips aan vrouwen over salarisonderhandelingen: “Transparantie over het loon is belangrijk. Als je erachter komt dat een mannelijke collega 500 euro per maand meer verdient dan jij voor hetzelfde werk, is het de moeite waard om naar je baas stappen.”

Klik hier om het artikel ‘Je wilt een hoger salaris, hoe pak je dat als vrouw aan?’ te lezen.

 

 

20 november 2019, De Volkskrant

Vréneli vertelt in De Volkskrant dat één van de oorzaken van de stijgende loonkloof is dat het werk van vrouwen systematisch ondergewaardeerd wordt in onze maatschappij.

Klik hier om het artikel ‘Dat wat vrouwen doen, kan niet belangrijk zijn’ te lezen.

 

 

 

19 november 2019, LINDA.

Het slechte nieuws: de loonkloof blijft stijgen. Het goede nieuws: Vréneli vertelt bij LINDA. hoe vrouwen daar zelf iets aan kunnen doen.

Klik hier om het artikel te lezen.

 

 

September 2019, De Gelderlander

Vréneli geeft advies aan jonge ambitieuze vrouwen over hoe zij hun ambities op de werkvloer kunnen waarmaken.

Klik hier om het artikel te lezen.

 

 

Augustus 2019, Algemeen Dagblad

Vréneli legt in dit interview met het AD uit dat ze graag meer vrouwen aan de top wil zien en waarom dat alleen kan als meer vrouwen de spelregels op de werkvloer kennen.

Klik hier om het artikel ‘Om het te redden aan de top moet je als vrouw wel de spelregels kennen‘ te lezen!

 

 

Juli 2019, Villamedia

Hoe belangrijk is je partnerkeuze voor je loopbaan? Villamedia testte het uit via stellingen uit Vréneli’s nieuwe boek Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Klik hier om het artikel ‘Staat of valt een succesvolle carriere bij de keuze van je partner?‘ te lezen!

 

Juli 2019, De Telegraaf

Vréneli vertelt in een interview over haar nieuwe boek ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ waarom vrouwen op de werkvloer het spel moeten spelen als een man.

 

 

Juli 2019, Vrouw

Vréneli geeft in deze vlog haar 5 gouden tips aan jonge vrouwen voor het opbouwen van een glansrijke carrière.

Klik hier om de vlog ‘5 tips voor een bloeiende carrière‘ te zien!

 

 

 

Maart 2019, De Telegraaf

Hoe komen we van praten (bewustwording) naar doen (verandering)? Vréneli vindt dat opleidingen vrouwelijke studenten moeten leren wat de mannelijke spelregels zijn.

Klik hier om het artikel ‘Van #MeToo naar #Wechange‘ te lezen!

 

27 februari 2019, De Volkskrant

Vréneli reageert in De Volkskrant op de column van hoogleraar Marleen Kamperman en geeft haar tips voor het overwinnen van haar imposter syndrome.

Klik hier om het artikel ‘Ik zou zeggen: stop die constante dialoog in je hoofd: kan ik het wel?‘ te lezen!

 

Intermediair, 28 februari 2019


Zit je met een #MeToo-twijfelgeval op werk? Dit kun je doen!

Lees hier het artikel.

 

Februari 2019 Psychologie Magazine

‘Wat ik kan, kan toch iedereen?’ Vréneli legt uit wat het imposter syndrome is.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

December 2018, LINDA.

De 40 gepasseerd, maar die vervelende onzekerheid nog lang niet. Je bent niet alleen! Vréneli vertelt erover in de LINDA.

Klik hier om het hele artikel: ‘Sorry dat ik besta‘ te lezen.

 

 

December 2018, EenVandaag

Volgens de tweejaarlijkse emancipatiemotor is er vooruitgang geboekt voor vrouwen in het werkveld. Volgens Vréneli Stadelmaier nog lang niet genoeg!

Klik hier om het hele artikel: ‘Emancipatie in Nederland: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ te lezen.

 

44190302_476523959522311_8008664562951782400_nOktober 2018, Volkskrant/Intermediair

Je doet het geweldig op werk, ontvangt dagelijks complimenten en tóch ben je bang dat je wordt ontdekt als talentloze nietsnut.

Klik hier om het hele artikel ‘Bang om door de mand te vallen?‘ te lezen.

 

 

KnipselOktober 2018, Deventer TV
Op 8 oktober gaf Vréneli haar theatercollege F*ck die Onzekerheid bij MKB Deventer.
Zij zegt “Ja!” tegen meer vrouwen bij MKB. De lokale krant van Deventer schreef er een artikel over. Lees het artikel: “Meer vrouwen bij het MKB? Vréneli Stadelmaier zegt: ja!” van Deventer TV.

 

 

 

1535460905287-784a9cf0-322d-4fd0-8c6e-71e3efe87843_

September 2018, Goed Gevoel

Zeven op de tien vrouwen kampen met de gedachte: “Ooit val ik door de mand”. Vreneli vertelt in het blad Goed Gevoel over dit oplichterssyndroom.

Klik hier om het artikel ‘Talent of bedrieger: de angst om door de mand te vallen‘ te lezen.

 

Marieclaire

Juli 2018, Marie Claire

Een column van Vreneli over de geraffineerde man en hoe wij vrouwen onszelf meer moeten promoten.

Klik hier om het gehele artikel in de rubriek At Work te lezen.

 

HM VS4 juli 2018, Hospitality Management

Vreneli organiseerde op 2 juli het geslaagde congres ‘Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality’! Hierover werd zij geïnterviewd door Hospitality Management.

Klik hier om het interview: “Altijd wordt de kerel maar weer de baas in het hotel” te lezen.

 

vrouwelijk

Mei 2018, Personeelbeleid

Het is slecht gesteld met het aantal topvrouwen in de hospitality branche. “Dus ik dacht: daar ga ik iets aan doen! Ik organiseer een congres; Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality in één dag.”

Lees het artikel hier Vrouwelijk leiderschap.

 

Hospitality Management - congresDinsdag 29 mei 2018, Hospitality Management

Vreneli las dat het met het aantal topvrouwen in de hospitality branche slecht is gesteld. Vandaar organiseert ze 2 juli a.s. een congres voor Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality!

Klik hier om het hele artikel ‘Vreneli Stadelmaier: “Ik wil vrouwen inspireren hun carrière een boost te geven’ te lezen op Hospitality-Management.nl

 

High profile events - congresartikel

Donderdag 17 mei 2018, High Profile Events

Vreneli organiseert het congres ‘Vrouwelijk leiderschap in Hospitality in één dag’ op 2 juli in Hilversum.

Klik hier om het hele artikel ‘Congres stimuleert vrouwelijk leiderschap’ te lezen op events.nl

 

MarieClaire_apr2018

Donderdag 5 april 2018, Marie Claire

De drie factoren die volgens Vreneli aan de basis liggen van het impostor syndrome worden besproken, maar ook bespreekt dit artikel de tips die Vreneli geeft om er vanaf te komen.

Klik hier om het hele artikel ‘Dit is het ‘bedriegerssyndroom’ en zo kom jij ervan af’ te lezen op marieclaire.nl

 

Vrijdag 9 maart, VISIE

Zeventig procent van de vrouwen hebben er last van: het impostor syndrome. Vreneli vertelt over de oorzaken en wat je er tegen kan doen.

Klik hier om het hele artikel ‘De angst voor ontmaskering: ‘Wat jij doet, kan iedereen‘ te lezen.

 

 

ad-lekkerbezig

Dinsdag 6 maart 2018, AD

Hoe bereiken we meer vrouwensolidariteit? Stop met roddelen! Volgens Vreneli staat dit centraal als het gaat om meer ‘sisterhood’

Klik hier om het hele artikel ‘Vrouwen die elkaar niet helpen, komen in hel‘ te lezen op AD.nl.

 

Telegraaf 5mrt

Maandag 5 maart 2018, De Telegraaf

#MeToo heeft iets in beweging gezet: 2017 was het jaar waarin steeds meer vrouwen van zich durfden te laten horen en de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen weer hoog op de agenda kwam te staan. Maar inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder. VROUW vroeg zich af: wordt het geen tijd om een andere koers te varen; niet langer te praten over het verleden, maar met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet te treden?

Klik hier om het hele artikel ‘Van #metoo naar #wechange’ te lezen in De Telegraaf

 

Saarfuckdieonzekerheid

Donderdag 15 februari 2018, SAAR Magazine

Waarom ondermijnen veel vrouwen zichzelf in hun carrière? Janita betrapte zich onlangs op zelf-saboterend gedrag en is er – gelukkig! – helemaal klaar mee. Fuck die onzekerheid!

Klik hier om het hele artikel ‘Waarom ondermijnen veel vrouwen zichzelf in hun carrière?‘ te lezen in SAAR Magazine.

 

 

fck31-01-18

Woensdag 31 januari 2018, Mare

Het impostor syndrome. Een vloek of een normale reactie wanneer je succes hebt? Vreneli geeft er een theatercollege over voor Leidse promovendi.

Klik hier om het hele artikel ‘Fuck die onzekerheid‘ te lezen op Mare.

 

 

impostor

Vrijdag 19 januari 2018, AD

De angst om door de mand te vallen, ook wel het impostor syndrome genoemd. Vreneli vertelt er meer over en waarom het nou zo vaak bij vrouwen voorkomt.

Lees het hele interview ‘We hebben je door, hoor. Je kan helemaal niks‘ op het AD.

 

 

vre

Zondag 14 januari 2018, Vrouw.nl

Hoewel wij vrouwen enorme vooruitgang hebben gemaakt op de werkvloer, zit er nog steeds maar een kleine tien procent vrouwen in de top. Vreneli legt uit hoe het nu echt zit met vrouwen op de werkvloer.

Lees het hele interview ‘Hoe zit het nu echt met vrouwen op de werkvloer?‘ op Vrouw.nl.

 

 

metoo

Dinsdag 9 januari 2018, de Volkskrant

Na de hele #MeToo beweging lijken de ogen van veel bedrijven geopend te zijn. Nu heeft deze beweging zich zo gekeerd dat vrouwen ‘buiten gesloten’ worden. Vreneli denkt dat dat in Nederland niet zo snel zal gebeuren.

Lees haar mening en het hele artikel ‘#MeToo op de werkvloer: ‘Een zakenlunch of drankje aan de bar durven mannen bijna niet meer aan‘ in de Volkskrant.

 

libelle1

Donderdag 21 december 2017, Libelle

Durf te dromen, durf fouten te maken en zorg dat jij van dromen naar daad overgaat. Helaas missen nog veel Nederlanders dat beetje lef wat nodig is om te durven dromen. Vreneli legt uit waar dat toch vandaan komt.

Lees het hele artikel ‘Durf te Dromen‘ in de Libelle.

 

 

Zondag 17 december 2017, Harper’s Bazaarcarriergezin

Het combineren van het gezin met een carrière en andersom kan voor veel vrouwen toch vaak als een lastig ding worden gezien. Vreneli Stadelmaier geeft tips hoe je dit het best aan kan pakken.

Lees het hele artikel ‘Zo combineer je je carrière met je gezin‘ op Harper’s Bazaar.

 

 

vs

Vrijdag 11 december 2017, Het Parool

Steeds meer bedrijven hebben het bordje ‘Female Only’ op hun deuren hangen. ‘Geen zin in haantjes gedrag’. Vreneli Stadelmaier ziet dit ook terug in de beweging binnen vrouwennetwerken.

Lees het hele artikel ‘Bedrijven voor en door vrouwen steeds populairder: ‘Geen zin in haantjes gedrag‘ op Het Parool.

 

 

eigenbaas50

Vrijdag 17 november 2017, NRC

Nog eigen baas worden op je vijftigste? Ja, het kan! Christel Don schreef een stuk in het NRC over twee vijftigers die laat nog begonnen met ondernemen. Ook ondervroeg zij Vreneli Stadelmaier over haar kijk hierop.

Lees het hele artikel Eigen baas op je vijftigste op NRC.

 

 

1717-trump-online-768x448

Donderdag 5 oktober 2017, Intermediair

Women Who Work: Rewriting the Rules for Success, het boek geschreven door Ivanka Trump. Volgens velen had zij beter haar mond kunnen houden over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Onder andere Vreneli Stadelmaier sprak zich hier over uit.

Lees het hele artikel “Waarom je als ambitieuze vrouw vooral niet naar Ivanka Trump moet luisteren” op Intermediair.

 

 

Dinsdag 12 september 2017, Mams at work

Een laag zelfbeeld komt veel voor bij vrouwen, voornamelijk bij moeders. Dit lage zelfbeeld wordt ook wel het Impostor Syndrome genoemd. Waar komt dit lage zelfbeeld nu vandaan? En wat doe je eraan als je het ‘erkend’ hebt?

Lees hier het hele artikel Ik ben niet goed genoeg; flikker op met dat duiveltje op je schouder!op Mams at work.

 

 

Screen Shot 2017-09-12 at 8.47.08 AM

Dinsdag 12 september 2017, VIVA400

“Hester (37) is na vijf jaar dezelfde functie toe aan een volgende stap. Ze heeft alleen zo veel ideeën, dat ze op zoek gaat naar een loopbaancoach. Vreneli Stadelmaier (55) blijkt de perfecte match.”  Voor Mentor & Me werd Hester Apeldoorn geïnterviewd over haar mentor: Vreneli Stadelmaier.

Lees het in de nieuwe VIVIA400. Hij ligt nu in de winkel!

 

 

slimmemeid

Vrijdag 11 augustus 2017, Opzij

Volgens de COO van Facebook, Sheryl Sandberg, is de belangrijkste keuze die een vrouw in haar carrière moet maken haar partnerkeuze. Vreneli Stadelmaier deed hier onderzoek naar en het resultaat wat daar uitkwam, was niet al te best. Zo is vijftien procent van alle hoogopgeleide vrouwen tussen de veertig en zestig jaar niet gelukkig met haar partnerkeuze.

Lees dit en meer in het artikel Een slimme meid krijgt geen spijt. ‘De belangrijkste keuze die een vrouw moeten maken in haar carrière is haar partnerkeuze.’ in de Opzij.

 

 

 

Vrijdag 25 augustus 2017, Intermediair

Op haar zevende begon het al in de klas: waarom mochten alleen de jongens voetballen en de meisjes breien? Daar had Vreneli Stadelmaier al snel een stokje voor gestoken. Daarna werkte zij in managementfuncties, richtte zij SheConsult op, schreef ze boeken en ontving ze onder andere de Joke Smit-prijs. Waar haalde zij inspiratie vandaan? Hoe combineerde zij carrière en kinderen?

Lees het antwoord hierop en meer in het artikel Als vrouwen ambitieus in hun opleiding zijn, waarom dan niet in hun werk? op Intermediair.

 

 

broerstraat

 

Juli 2017, Broerstraat 5 – Rijksuniversiteit Groningen

Je kunt wel roepen dat het afgelopen moet zijn met de mannencultuur op de werkvloer, maar stel nou dat dit niet lukt? ‘Dan kun je als vrouw maar beter met de mannen meedoen’, zegt zelfbenoemd Feministe des Vaderlands Vreneli Stadelmaier, ‘en leren om hun spel mee te spelen’. In haar tweede boek Yes She’s Smart legt ze uit hoe.

Lees het hele artikel ‘Vrouwen moeten niet harder werken, maar slimmer’ hier.

 

 

Man using scissors to remove the word can't to read I can do it

Dinsdag 11 juli, Management Support

Evenveel ambities als de man en toch gaan er zoveel topfuncties aan de neus van de vrouw voorbij. Wat is hier de reden van? Waarom pakken wij vrouwen deze mooie kansen niet? Volgens Vreneli Stadelmaier komt dat door het feit dat veel vrouwen een gebrek aan zelfvertrouwen hebben.

Lees hier het hele artikel ‘Zo bereiken vrouwen de top’.

 

 

Maandag 19 juni 2017, Hoogopgeleide vrouwen hebben vaak spijt van hun partnerkeuze 

Loopbaanadviesbureau SheConsult deed onderzoek onder 600 hoogopgeleide vrouwen. Hier kwam onder andere uit dat, vertaald naar alle hoogopgeleide Nederlandse vrouwen tussen de 40 en 60 jaar oud, zo’n 120.0000 vrouwen niet happy zijn met hun partnerkeuze.

Verschillende media hebben dit onderzoek op hun websites geplaatst:

Marie ClaireRTL ZIntermediair en SheNews.

 

 

Zondag 06 mei 2017, RTL Z

‘Wat Ivanka Trump niet begrijpt van vrouwen en ambitie’. Zijn vrouwen niet ambitieus genoeg? Onzin, stelt loopbaancoach Vreneli Stadelmaier in dit artikel.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

sorry3

Zondag 16 april 2017, RTL weekend magazine

Esma Linneman heeft een artikel geschreven, vrouwen zegen veel te vaak sorry!

Vreneli Stadelmaier haar mening wordt hier ook in genoemd.

Lees het hele artikel hier.

 

 

20170401_100816

Zaterdag 1 april 2017, Financiële Dagblad

Welke boeken vind ik must-reads voor professionele vrouwen? Dat was de vraag die het FD me stelde. Voorwaarde was dat er tenminste één boek in moest staan dat in 2017 verschenen is, en een klassieker. Zie hier mijn antwoord.

 

 

 

 

 

Vrijdag 24 maart, RTL Nieuws

Wie de top wil bereiken moet na de studie kiezen voor een fulltime baan én het gedrag van de mannelijke bestuurder gaan begrijpen, betoogt Vreneli in het nieuwe boek Yes She’s Smart, dit ligt zij toe in dit artikel.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

 

Woensdag 22 maart, Viva

Steeds meer vrouwen studeren af aan het hbo of de universiteit, met betere cijfers op hun diploma dan mannen. Toch worden relatief weinig topposities bij bedrijven vervuld door vrouwen. Tijd om daar iets aan te doen, vindt bedrijfskundige en loopbaancoach Vreneli Stadelmaier.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

weespernieuws

Woensdag 22 maart, Weespernieuws

Met zichtbare trots presenteerde Vreneli Stadelmaier dinsdag haar nieuwste boek: Yes She’s Smart – Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ in studentenvereniging L.A.N.X in Amsterdam. Met haar boek ondersteunt zij jonge vrouwen in hun weg naar de top van organisaties.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

Dinsdag 21 maart, TROUW

De spelregels kennen, daar begint het mee, schrijft Vreneli Stadelmeier in ‘Yes, she’s smart’. De masculiene spelregels welteverstaan, dus zoveel mogelijk invloed vergaren en zichtbaar zijn op de werkvloer.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

vreneli 2

Dinsdag 14 februari, Weespernieuws

Weesper feministe Vreneli Stadelmaier stond maandag letterlijk in het middelpunt bij Linda-TV. Voor een portret werd zij de hele dag achtervolgd door een camera en maakte zij met een Go-Pro camera ook zelf beelden van haar leven.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

Zondag 15 januari, Telegraaf

Wij vrouwen vinden onszelf nooit goed genoeg. We weten dat we het kunnen en toch voelen we ons onzeker. Met het coachingsprogramma van Vreneli Stadelmaier geeft zij vrouwen handvatten om zekerder in het leven te staan.

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

Vrijdag 13 januari 2017, Het Laatste Nieuws

“Dan sta ik op dat congrespodium en denk ik ‘Is het wel zo interessant wat ik aan het vertellen ben? Straks staat er vast iemand uit het publiek op om me op mijn fouten te wijzen.’”

Deze vorm van onzekerheid wordt ook wel het impostor syndrome genoemd. Vreneli Stadelmaier beschrijft het fenomeen in F*ck die onzekerheid.

Lees het hele artikel hier.

 

sustainabel goalsWoensdag 21 december 2016, Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN)

Op uitnodiging van Jan Pronk schreef ik: Vrouwen hebben andere softskills nodig om aan de top te komen. De jeugd heeft de toekomst.

Lees hier het artikel van de NVVN.

 

 

 

Dinsdag 29 november, Atria

‘Als vrouw moet je nu eenmaal beter je best doen en beter presteren dan een man in een vergelijkbare positie.’
Vreneli schreef een interessante blog als gastblogger voor Atria!

Lees het hele artikel hier.

 

 

Vreneli_met_marie

Woensdag 23 november, Ambitious Mama

‘Als je financieel afhankelijk bent van je man, heb je geen ene zak meer te vertellen.’
De hoofdredacteur van Ambitious Mama Renate Tromp ging in gesprek met Vreneli Stadelmaier en zij vertelde even hoe het erop stond!

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

Vrijdag 16 september, DS Weekblad

Ken je dat? Al het succes dat je behaald, relateer je aan geluk of toeval. Je vraagt jezelf af hoe je het toch weer hebt geflikt. En je bent er honderd procent zeker van dat je de volgende keer compleet onderuit gaat. Dit stemmetje in je hoofd heeft een naam: Impostor Phenomenon. Vreneli Stadelmaier noemt dit zwarte beestje ook wel ‘de papegaai op je schouder’. In DS Weekblad legt Vreneli, samen met andere experts, je daar meer over uit.

Lees het hele artikel hier.

Foto: Martyn F. Overweel

IMG_0802

Donderdag 23 juni, Libelle

“Je weet dat je je job goed doet en toch is er dat onzekere gevoel.” Is de uitspraak van Vreneli Stadelmaier die in het artikel uitgelicht wordt. Vreneli vertelt over haar boek, dat onlangs ook in het Engels verscheen, en over het oplichterssyndroom het zogenaamde impostor syndroom.

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier.

 

 

Coachlink magazine

Zondag 5 juni 2016, Coachlink Magazine

In het veel gelezen Coachlink Magazine is Vreneli Stadelmaier geïnterviewd over het ‘oplichterssyndroom’, oftewel het impostor syndrome. En wanneer je het in Nederland over dit onderwerp hebt, kom je al snel bij Vreneli Stadelmaier. Een vier pagina’s lang interview over dit fenomeen en wat je eraan kan doen.

Klik hier om het artikel te lezen..

 

 

IMG_0371

Zaterdag 21 mei 2016, Volkskrant Magazine

In het magazine van de Volkskrant stond een leuk stuk waarover Vreneli Stadelmaier in de SheNews nieuwsbrief al naar refereerde. Het ging over de opvoeding van dochters. In het stuk staat dat meiden meer als jongens opgevoed moeten worden, waardoor ze minder angstig in het leven gaan staan.

Klik op de foto om hem te vergroten.

 

 

Parool 16-04

Het Parool, 16 april 2016

Stukje over het oplichterssyndroom.

 

 

 

 

 

 

IMG_0299

Vrijdag 1 april 2016, Libelle

In het 15e nummer van de Libelle 2016, ging een groot gedeelte over onzekerheid. Er werd onder andere tips gegeven om binnen vijf stappen minder onzeker te worden én… drs. Vreneli Stadelmaier werd met één van haar onderzoeken en het boek genoemd.

Klik op de foto om het stukje over Vreneli te lezen.

 

 

Vreneli Leadership NL

Leadership NL, 8 maart 2016

Interview over het Imposter Syndroom en meer.

Benieuwd naar dit leuke artikel? Klik hier.

 

 

 

Volkskrant 8 maart 2016

Volkskrant, 8 maart 2016

‘Vrouwen willen alles zelf doen’

Lees hier het hele artikel.

 

 

 

IntermediairIntermediair, 4 maart 2016

Interview over het impostor syndrome

Lees hier het hele artikel.

 

 

 

2016-02-15_NRCQ

NRC-Q, 2 februari 2016

Interview over F*ck die Onzekerheid

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

Vreneli

WeesperNieuws, 2 december 2015

‘Deze prijs is een geweldige erkenning voor mijn werk’

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

vreneli-stadelmaier-wint-joke-smit-prijs-2015

Opzij, 27 november 2015

‘Vreneli Stadelmaier wint Joke Smit-prijs 2015’

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

20151128 vreneli wint prijs. O.C.W.

Gelderlander

‘Joke Smit-prijs 2015 naar Vreneli Stadelmaier’

 

 

 

 

vreneli-stadelmaier-wint-joke-smit-prijs-2015

Rijksoverheid, 27 november 2015

‘Vreneli Stadelmaier wint Joke Smit-prijs 2015’

Lees het hele artikel hier.

 

 

 

 

MG1516p06_10PowerPassie-1

MG1516p06_10PowerPassie-2

MG1516p06_10PowerPassie-3

Mijn Geheim, 4 augustus 2015

 

 

 

 

 

IMG_20150416_153141

Personeelsbeleid 14 april 2015

 

 

 

 

Met Gerdi Verbeet in Discussie over mijn boek F*ck die Onzekerheid, oktober 2014SONY DSC

 

 

 

 

Fuckdieonzekerheid-WeesperNieuws-15-okt-14-e1413455379326-1024x446

WeesperNieuws, 15 oktober 2014

 

 

 

 

 

Vreneli-SheConsult-Parool

Het Parool, 14 oktober 2014

Amsterdammmer van de dag, naar aanleiding van de boekpresentatie van F*ck die onzekerheid.

 

 

 

 

Opzij0001Opzij0004

Opzij0003

Opzij0004

Opzij0005

 

 

 

 

 

Opzij

Juli/Augustus 2014

Met o.a. Vreneli Stadelmaier over haar boek F*ck die Onzekerheid 

 

 

TelegraafTelegraaf 26 mei 2014
26 mei 2014

Vreneli Stadelmaier over haar boek F*ck die Onzekerheid

 

 

 

 

Afbeelding 004

Vrouwelijke leiders in de zorg

November 2013

Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

Weesper Nieuws 1

 

WeesperNieuws

6 november 2013

Weesper Nieuws 2

Interview met Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

Personeelbeleid

oktober 2013

Column van Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

 

Personeelbeleid

juli 2013

Column van Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intermediair

juni 2013

Interview met Vreneli Stadelmaier

Focus op: diversiteit

 

Personeelbeleid

maart 2013

Column van Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

 

Women´s Health

voorjaar 2013

Love&Life – Ambitie

 

 

 

 

 

 

 

 

Personeel beleid

maart 2013

Interview met Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

Hoe wordt ik een PowerVrouw? Door Janette Sybrandy.

Interview met Vreneli Stadelmaier.

 

 

 

 

 

 

Trouw
14-01-2012

Artikel geschreven door Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

 

Raffia
23-03-2011

Artikel geschreven door Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

 

De Volkskrant

11-01-2011

Artikel over Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

Metronieuws
10 april 2010

Interview met Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

De Volkskrant
29 augustus 2009

Twistgesprek met Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

Federatie Zakenvrouwen

Mei 2009

Interview met Vreneli Stadelmaier

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!