Ik was gisteren bij een collega op bezoek. Een vrouw die al jaren een prachtig bedrijf runt, dat diensten verleent, aanpalend aan mijn bedrijf. Met zo ongeveer dezelfde doelgroep.
En dat was zo leuk. Zo leuk om van haar te horen waar zij tegen aan loopt, hoe zij die dingen aanpakt. Hoe zij in tijden van crisis, net als wij, tegen de stroom in is gaan investeren om concurrentievoordeel te behalen als de crisis weer gaat liggen.

En weet je wat nu zo leuk was. Het was een heel prettig, open gesprek. Een gesprek waarin we beiden onze zwakheden en twijfels konden laten zien. Maar ook onze ambitie en enthousiasme. En met elkaar op zoek konden gaan naar een samenwerking waar we elkaar mee zouden kunnen helpen.
En dat is zo vrouwelijk.
De meeste mannen zouden dat nooit doen.

Mijn partner, een man, roept dan dat ik dat niet moet doen, dat ik veel meer ‘ Nina Brink’  moet zijn en moet bluffen. Dat ik wel weer heel suf en vrouwelijk bezig ben geweest en dat dat allemaal ongetwijfeld tegen me gebruikt gaat worden. In zijn ogen was dit helemaal niet handig. Maar ja, hij kijkt met mannenogen naar mij. (Gelukkig.)

Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik kan het wel, maar ik wil het niet altijd.
En zo werkt het ook niet bij de meeste vrouwen.
Bij vrouwen gaat het om de relatie. Dat komt eerst en dan de rest. En als de relatie goed is gaan vrouwen elkaar geen oor aannaaien maar zullen ze elkaar helpen.
Okee, niet alle vrouwen. De Nina B’s van deze wereld doen dat dus niet.
Maar zo’n vrouw wil ik niet zijn.

Wanneer zullen mannen dat eens gaan begrijpen? Dat vrouwen eerst de gemeenschappelijke relatie zoeken. En dat je die niet krijgt met vrouwen door tegen een vrouw te gaan lopen bluffen, namedropping te doen en te pochen.
Nee, zoek de relatie, stel je open op. Dan bouw je een goede relatie op met vrouwen.

En vrouwen? Tja, daar is het precies andersom. Je bouwt geen relatie op met een man door je open op te stellen. Dan vindt zo’n man je een loser. En met losers wil geen enkele man omgaan. Dus vrouwen, hup een beetje Nina erin en bluffen maar…..

Rare wereld, straks hebben we kwetsbare mannen en bluffende pochende vrouwen….dat willen we ook niet toch?
Wie het weet mag het zeggen. Maar ik heb een goede middag gehad. En ik weet zeker, mijn gesprekspartner ook. En daar gaan mooie dingen gebeuren. Dat weet ik ook zeker!

PS. Heel aardig is dat ik in een golfteam zit met 3 mannen. En dat er nu al de hele avond druk mailverkeer is tussen de mannen over wat we aandoen……! Net vrouwen, die mannen.  Als ze zich nu maar niet open gaan stellen want dan vind ik er niks meer aan!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!