Trots
Dat was ik toen ik het aantal vrouwelijke ministers en staatssecretarissen telde. Ik kwam op 30%. Dat is nog eens een mooi voorbeeld voor alle Raden van Bestuur en Raden van Toezicht die zeggen dat ze geen geschikte vrouwen kunnen vinden. Want, als Samsom en Rutte het kunnen, dan kunnen zij het ook.
Ook krijg ik steeds meer dankbare mailtjes van vrouwen die dankzij onze bemiddeling, of dankzij onze support een toezichthoudende functie hebben gekregen. Ook dat is een positief geluid.

Maar helaas hoor ik ook nog steeds negatieve geluiden. De mooiste in de categorie smoezen waarom ze geen vrouw aannemen, was deze: “Nee in ons bedrijf (een technisch bedrijf) gaat dat niet want we hebben alleen mannen-wc’s”. Alsof het vrouwen wat uitmaakt of ze naar een mannen of vrouwen-wc moeten. Ik sneak zo vaak naar het herentoilet als er weer een giga-rij voor de dames-wc staat. En als daar dan een man staat te plassen kan me dat niks schelen. Hem waarschijnlijk wel maar dat kan me ook niks schelen.

Ik hoop dat er eens een groot protest van mannen komt, dat ze het zat zijn dat er steeds vrouwen binnenkomen als ze staan te plassen. Dat mannen gaan eisen dat er meer vrouwen-toiletten komen! Zodat wij niet meer bij hen binnenkomen als zij staan te plassen. Of dat ze eisen dat we eens ophouden met die gekkigheid van gescheiden wc’s. Gewoon wc’s voor iedereen. Dat is pas handig en efficiënt.
Dus vrouwen, bestorm massaal de heren-wc’s als er een rij staat bij de dames!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!