Door Vréneli Stadelmaier

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen

Over werk, partnerkeuze, gezin, work-life balance en ander geluk en ellende in je leven

€ 15,-

Alles over strategisch handelen en de spelregels van mannen

Je bent afgestudeerd aan het hbo of de universiteit. Je hebt er veel geleerd maar niet de softskills die je nodig hebt in deze nieuwe fase van je leven.

In deze fase van je leven gaat het minder om de inhoud en meer om alles eromheen, bijvoorbeeld impact maken, gezien worden, onderhandelen, slim optreden, work-lifebalance en omgaan met stress.

Dit boek gaat over je eerste indruk, jezelf presenteren, strategisch handelen en efectief zijn. Maar ook over de juiste partner kiezen, afspraken maken thuis en prioriteiten stellen. Via de links in het boek, die verwijzen naar deze pagina, kom je bij testjes, video’s, interessante info en de gratis online workshop voor een goede taakverdeling thuis.

Partnerkeuze belangrijkste keuze in de carrière van een vrouw

“Worden wie je bent gaat over leren en ervaren, dit boek kan daar zeker behulpzaam bij zijn, inzicht helpt. Ieder zijn eigen unieke pad.”

Marjolein ten Hoonte, Directeur Arbeidsmarkt en MVO, Randstad Groep Nederland BV

“Dit boek is echt een “must read” voor vrouwelijke afstudeerders, trainees en andere starters op de arbeidsmarkt.

Puck Bossert, Directeur HR/Interne Communiatie MN, Voorzitter Vrouwennetwerk BPW-NL, Winnaar Publieksjuryprijs HR Top 100 (2015)

“Dit boek gun ik alle vrouwen die de arbeidsmarkt op gaan: het geeft je zelfvertrouwen, super belangrijke praktische tips, leert je slimme keuzes maken, en niet te vergeten om altijd uit te gaan van je eigen kracht."

Hanneke J.M. Takkenberg, MD, PhD, Professor of Clinical Decision Making in Cardio-Thoracic Interventions, Erasmus University Medical Center
k

Inhoud van het boek

Wat staat er allemaal in dit boek? Ga hier naar de volledige inhoudsopgave.

Meer Info

Z

Testen en info

Alle testen en overige info die in het boek genoemd worden vind je hier

More Info

Work-life balance workshop

Naar de workshop voor een betere work-lifebalance.

More info

'Yes She's Smart, was de eerste versie die heb ik geschreven omdat zoveel moeders aan mij vroegen hoe ze hun dochter beter kunnen voorbereiden wat er komen gaat na haar afstuderen. Dit boek verscheen in 2017. In 2019 is er een sterk herziene editie, met o.a. meer aandacht ook voor seksuele intimidatie en stress. De titel is ook gewijzigd in 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid'

Fantastisch boek! Er staan ontzettend veel nieuwe tips en manieren in om jezelf te presenteren die ik direct wil toepassen. Punten die voor mannen als vanzelfsprekend lijken, maar die ik zelf nooit zou bedenken. Ik voel mij nu voorbereid op carrière valkuilen en zal nu in deze moeilijke situaties niet snel over mij heen laten lopen! (Maar dit juist tactisch en succesvol afhandelen)

Marie de Groot (Student, Industrial Design Engineering, TU Delft – 21 jaar)

“Leuk boek! Herkenbare situaties en direct toepasbare tips!”

Lisa Oostenbrink, (Co-assistent Leiden University Medical Centre – 24 jaar)

“Wat een boek! Ik wilde dat ik zo’n boek had gehad toen ik aan m’n loopbaan begon. Ik deel alle inzichten. Het gezien worden bijvoorbeeld, ik dacht altijd dat mensen wel zagen hoe hard ik werkte…. maar dat is belangrijk voor jezelf om ervaring op te doen, maar je moet ook laten zien en horen wat je wilt. Toen ik dat doorhad, ging het allemaal veel sneller. Een andere levensles is geweest, dat je moet beginnen met het ‘managen’ van je baas. Hoe zit die persoon in elkaar, hoe krijg je zo snel mogelijk zijn vertrouwen en je vrijheid dingen op jouw manier te doen, hoe kan je hem/haar helpen….. en verder jezelf plezier doen met hulp thuis, met oppas regelen, met tijd voor jezelf. Het is mij gelukt en had niet eens een man thuis… met mijn 2 meiden vormden we een super team :-)”

Caro van Eekelen (SVP Talent & Culture Transformation, Accor Hotels)

“Een boek dat elke jonge vrouw moet lezen om beslagen haar weg op de arbeidsmarkt te komen. Hoe je meteen aan het begin van je loopbaan de kaarten schud, bepaalt de rest van je leven: je zelfbeeld als vrouw en als professional. Lezen dus dat boek en doe wat met de talloze tips! En wat leuk dat er flink veel te lachen valt in dit boek. Hilarisch en serieus tegelijk! Trouwens, ook nog zinvol voor de vrouw die al langer op de arbeidsmarkt rondloopt. Doe er je voordeel mee.

Ruth van Kessel (fysiotherapie, management, journalistiek en communicatie)

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!