Radio en TV optredens

Hier vind je een kleine selectie van mijn radio en tv-optredens.

In een poging om compleet te zijn…fragmenten zijn verwijderd bij de omroepen, een gecrashte computer….dit overzicht is zeker niet compleet maar het geeft een aardig beeld. We proberen het goed actueel te houden. Het meest recente staat bovenaan.

Vréneli bij BNR Breekt: We moeten binnen weer mondkapjes gaan dragen

Op 28 juli was Vréneli weer als panellid te gast bij BNR Breekt om te discussiëren of we tóch weer mondkapjes moeten dragen in de publieke ruimte – ook als we al gevaccineerd zijn.

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

Vréneli bij BNR Breekt: De paniek om oplopende besmetingscijfers is voorbarig

Op 8 juli was Vréneli weer als panellid te gast bij BNR Breekt om te discussiëren over de stelling of er maatregelen genomen zouden moeten worden nu de corona-besmettingscijfers weer omhoggaan.

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

Vréneli bij BNR Breekt: Het is prima dat het demissionaire kabinet doorregeert

Op 24 juni was Vréneli weer als panellid te gast bij BNR Breekt om te discussiëren over de stelling of het ok is dat ons demissionaire kabinet gewoon verder blijft regeren. Daarnaast nog meer onderwerpen, zoals vrouwen die van baan willen wisselen en het curatorschap van Britney Spears.

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

Vréneli bij BNR Breekt: vrouwen kunnen wél onderhandelen

Vrouwen kunnen uitstekend onderhandelen en mannelijke manieren aanleren werkt averechts. Zo betoogde SheConsult-founder Vréneliop 26 april  bij BNR Breekt!

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

Vréneli bij BNR Breekt over de kosten van het klimaat

Op 15 maart 2021 was SheConsult-founder Vréneli weer als panellid te gast bij BNR Breekt. Deze aflevering ging het gesprek met jong kamerlid  Senna Maatoug (32), de nummer 5 op de lijst van GroenLinks. Het Breekijzer: Het eerlijke verhaal is dat het klimaat redden enorm veel geld kost en dat schaadt de economie.

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

Vréneli bij BNR Breekt over kwetsbaren tijdens de coronacrisis

Op 17 februari 2021 was SheConsult-founder Vréneli weer als panellid te gast bij BNR breekt. De stelling? ‘Een samenleving waarin kwetsbare en niet-kwetsbare mensen apart van elkaar leven, moeten we niet willen

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

 

Vréneli bij BNR Breekt over de coronacrisis en de avondklok

Op 2 februari 2021 was SheConsult-founder Vréneli Stadelmaier panellid bij BNR Breekt. De stelling: ‘MIDDELBARE SCHOLEN MOETEN DICHT BLIJVEN, TOTDAT OPENEN VERANTWOORD IS’. Wat kwam er uit die discussie?

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

 

bnr breektVréneli bij BNR Breekt over de coronacrisis en de avondklok

Op 18 januari 2021 was SheConsult-founder Vréneli Stadelmaier panellid bij BNR Breekt. De stelling: De coronacrisis vraagt nú om een avondklok. Wat kwam er uit die discussie?

Klik hier om het programma te beluisteren!

 

 

 

toine en stax npoVréneli bij Toine en Stax (NPO Radio) over waarom zo weinig Nederlandse vrouwen fulltime werken

Op Equal Pay Day sprak Vréneli op NPO Radio 1 over de oorzaken dat Nederlandse vrouwen het minst fulltime werken in heel Europa. Slechts 40% van de vrouwen werkt hier fulltime! Hoe komt dat en wat zouden we eraan kunnen doen?

Klik hier om het interview te beluisteren!

 

 

npo frisVréneli bij Fris! (NPO Radio) met tips voor salarisonderhandelingen

Nog altijd komt het voor dat vrouwen minder betaald worden dan mannen voor hetzelfde werk. Wat kunnen vrouwen daar zelf aan doen? Daarover spreekt Lisa Arnold n het radioprogramma NPO Fris imet Vréneli Stadelmaier.

Klik hier om het interview te beluisteren!

 

 

Vréneli bij Ladies Night (Net5) met tips voor salarisverhoging

Vréneli is bij talkshow Ladies Night om in het kader van Equal Pay Day tips te geven over hoe vrouwen net zoveel betaald kunnen krijgen als mannen. En als uitsmijter leert ze Merel Westrik én het publiek om de Bokito te doen!

Klik hier om haar optreden bij Ladies Night te zien.

 

!

Vréneli bij Lunchroom met tips om de top te bereiken

Vréneli spreekt bij Lunchroom over ambitieuze jonge vrouwen en hoe zij het beste de top kunnen bereiken.

Klik hier om het radio-interview Tips om de top te bereiken‘  bij NH Radio te horen!

 

 

 

Vréneli bij BNR over achterblijvend aantal vrouwelijke zzp-ers

Het aantal zzp-ers in Nederland stijgt, maar vrouwelijke ondernemers blijven hierin achter. Vréneli legt bij BNR uit dat dat volgens haar ligt aan genderrollen.

Klik hier om het radio-interview ‘Aandeel vrouwelijke zzp-ers blijft achter‘ te horen!

 

Vréneli bij Ricky op Zondag – NH Radio

Vanaf minuut 20:16 is Vréneli te horen bij Ricky op Zondag op NH Radio. Een informatieve podcast over het impostor syndrome voor bij de zondagmiddagbrunch.

Luister de podcast hier terug.

 

Vréneli bij Spraakmakers – NPO Radio1

Maandag 10 juni drukte Vréneli als Spraakmaker bij NPO Radio1 haar zorgen uit. “Is een slimme meid tegenwoordig nog wel op haar toekomst voorbereid?”

Luister het fragment hier terug.

 

Vréneli bij De Wereld van Sofie – Radio1

Donderdag 2 mei was Vréneli te gast bij De Wereld van Sofie. Hier praat zij over die papegaai op de schouders van twee derde van de vrouwen.

Luister het fragment hier terug.

 

Vréneli bij Spraakmakers – “Waarom zijn er in Nederland weinig vrouwen actief in de politiek

Dinsdag 26 februari was Vréneli op bezoek bij Ghislaine Plag bij het programma Spraakmakers. Hier vroeg zij zich af hoe het toch komt dat er in Nederland zo weinig vrouwen actief zijn in de politiek.

Luister het fragment hier terug.

 

VreneliPowNed

Vreneli bij PowNed – Meer Voor Vrouwen: ‘Vrouwen hebben niet geleerd om te onderhandelen (…) maar dat kunnen ze wel leren.’

Dinsdag 18 september was Vréneli te gast in het programma Meer Voor Vrouwen van PowNed op Nederland 3. Hier laat zij haar stem horen voor vrouwen op de arbeidsmarkt – want hoewel mannen en vrouwen verschillend opgevoed zijn, kun je als vrouw leren om jezelf thuis te voelen in de masculiene wereld die de arbeidsmarkt vaak is.
Kijk de aflevering hier terug. 

 

KnipselVréneli bij Spraakmakers, NPO Radio 1 over Werkstress

Op donderdag 30 augustus was Vréneli weer bij Spraakmakers. Werkstress hoor je als loopbaancoach vaak terug en het is een probleem met veel verschillende kanten. Vréneli benadrukt de rol van werkgever en werknemer: je bepaalt zelf hoeveel je aankan. Maar ook voor werkgevers is het belangrijk rekening te houden met werkstress – dit leidt tot meer verzuim en kost uiteindelijk ook je werkgever meer.

Luister hier naar de uitzending!

 

 

Vréneli bij NH GOOI – in Business: Vréneli organiseert congres vrouwelijk leiderschap

Knipsel 18-6

Op 2 juli 2018 organiseert Vréneli een congres gericht op vrouwelijk leiderschap in hospitality. Dit is toegankelijk voor alle ambitieuze vrouwen die meer willen leren over strategie, onderhandelen, overtuigen en zelfvertrouwen.

Klik hier om het fragment te beluisteren

 

 

Vréneli bij Spraakmakers op NPO 1: ‘Ik vind het gewoon echt gestoord, het is kinderarbeid!’

npo1Het tienjarige zoontje van Patrick Kluivert, Shane Kluivert, zat met zijn eigen kookboek als media-personality bij RTL Late Night. Omroep MAX-baas Jan Slagter en loopbaancoach Vréneli Stadelmaier spraken hierover: is dit kinderarbeid?

Klik hier om het gesprek te beluisteren op NPO 1.

 

 

Vreneli bij Nieuwsuur op NPO 2: Gelijke beloning vrouwen: ‘Ze moeten zelf op de trom slaan’

NieuwsuurOp dinsdag 6 maart werd Vréneli geïnterviewd door Nieuwsuur. Het betrof het wetsvoorstel van vier oppositiepartijen waarmee ze een einde willen maken aan de voortdurende en hardnekkige loonkloof tussen mannen en vrouwen. Vréneli is enthousiast over dit wetsvoorstel, maar vindt niet dat de schuld geheel bij de overheid ligt.

Klik hier om het artikel te lezen van en bijbehorende video’s te bekijken.

 

Vréneli bij Spraakmakers, NPO Radio 1: Geef 80% in plaats van 120%

NPO-80ipv120

Op woensdag 14 februari was Vréneli te gast bij Spraakmakers. Vooral jonge vrouwen hebben last van burnout-klachten. Vréneli geeft een aantal tips.

Lees hier het artikel, en zie de video onderaan het artikel voor het hele gesprek.

 

 

Vreneli bij BNR over de verdeling van het aantal werkuren

touch-icon-highresOp woensdag 9 augustus om 11:00 werd Vréneli geïnterviewd door BNR en gaf ze haar mening over de verdeling van het aantal werkuren.

Beluister hier het interview.

 

 

 

Vreneli met haar vlog: Ook goedemorgen! bij LINDA.TV

linda

Op woensdag 23 maart 2017 was Vréneli haar vlog te zien bij LINDA.TV. Hierin laat zij zien hoe haar dag eruit ziet en wat voor onderwerpen er op haar dag voorbij komen.

Bekijk hier de gehele vlog!

 

 

Vréneli geïnterviewd door Ambitious Mama

Tijdens The Next Women’s Innovation Summit 2016 was Ambitious Mama ook aanwezig. Naast Vréneli Stadelmaier gingen zij op zoek naar al die succesvolle én ambitieuze ondernemende vrouwen, waaronder Koningin Maxima. Bekijk hier de exclusieve film.

Vréneli te gast bij de Rood show late night over het bedriegerssyndroom
Het bedriegersyndroom

Op dinsdagavond 26 april 2016 was Vréneli Stadelmaier te gast in de Rood Show Late Night op NPO Radio 2. De uitzending besteedde aandacht aan het bedriegerssyndroom. Presentator Jan-Willem Roodbeen las een artikel over het bedriegerssyndroom op de website van BBC. Het wekte zijn interesse en zocht iemand die daar alles over weet en bij wie kan hij dan beter terecht komen dan Vréneli Stadelmaier.

Klik hier om het interview te beluisteren.

Vréneli geïnterviewd voor het project 100mirrors

Vréneli Stadelmaier is in 2016 geïnterviewd voor het project 100mirrors. Het project wil jonge en ambitieuze vrouwen inspireren om stappen te zetten in hun eigen carrière. Op de 100mirrors website delen vrouwelijke ondernemers en managers als ‘rolmodellen’ hun ervaringen, vaardigheden, capaciteiten en moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd zijn. Tevens delen zij hoe zij erin geslaagd zijn om obstakels te overwinnen. Zo inspireren zij graag andere vrouwen om eigen stappen te zetten.

Klik hier om het gehele profiel van Vréneli, op de website van 100mirrors, te bekijken.

Radio Weesp

Interview met Vréneli Stadelmaier op Radio Weesp van 1 december 2015.

BNR

6FM in Business

Joke Smit Prijs genomineerde, F*ck de onzekerheid auteur en She Consult Eigenaresse, Vréneli Stadelmaier is in de studio om een update te geven over deze bijzondere nominatie. Update …. en ze heeft hem gewonnen !!!!

Beluister het hele fragment hieronder.

BNR

Radio 6FM 27-03-2015

Radio-6FM-Audio-Podcasts-1079715-6FM-In-Business-Vreneli-Stadelmaier-Van-SheConsult

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NPO-3 De Ochtend, 17 maart 2014

http://www.npo.nl/de-ochtend/17-03-2014/POMS_NCRV_482047

BNR Nieuwsradio

“Het einde van de werkdag vieren we al om 13:00 ’s middags en werkstress is voorgoed passé. Welkom in 2030! Welkom in de nieuwe wereld!”

Deze aflevering staat in het teken van: Wat als we maar 20 uur in de week zouden werken?!

BNR

 

ZakenVrouwenTV

Maak kennis met de vrouw achter de onderneming, Vréneli Stadelmaier

Kijk hier voor het interview

 

 

 

 

 

 


.

Radio Weesp, 20 februari 2014

Interview door Radio Weesp, over de oprichting van vrouwennetwerk  Tafel van Weesp en internationale vrouwendag in Weesp: Op 8 maart 2014 organiseren we met de Tafel van Weesp en cabaretière Sara Kroos een groots evenement in Weesp. Meer info op www.TafelvanWeesp.nl

Beluister hier het interview.

BNR Newsroom 17 februari 2014
newsroom48Over Robotica en de invloed hiervan op de arbeidsmarkt. Met econoom Eric Bartelsman, emeritus hoogleraar computerwetenschappen Kees van der Hee, hoofddocent robotica Arnoud Visser, voormalig FNV-voorzitter Lodewijk de Waal, en bètastudent Jim van Mourik.

Klik hier om te luisteren>1800

Klik hier voor het artikel in FD

 

 

 

 


Debat op 2, 18 december 2013
– Onderwerp: Heeft het kabinet de jacht geopend op de bijstandstrekkers?

Debat op 2 dec 2013

Debat op 2, 17 mei 2013  – Onderwerp: Vrouwen teren teveel op de zak van hun man (part 1)

Debat op 2, 17 mei 2013  – Onderwerp: Vrouwen teren teveel op de zak van hun man (part 2)

Debat op 2, 17 mei 2013  – Onderwerp: Vrouwen teren teveel op de zak van hun man (part 3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

NOS journaal, oktober 2010 – Vréneli Stadelmaier van SheConsult

 

Vréneli heeft ruim 40x opgetreden als co-host bij BNR Business News radio. Samen met Rens de Jong, Frits Huffnagel en Ruud Hendriks. Geluidsfragmen

Daarnaast heeft Vréneli vele interviews gegeven op BNR en diverse andere radiostations. Ook die zullen binnenkort allemaal hier te beluisteren zijn.

vreneliBNR5vreneliBNR6 vreneliBNR3vreneliBNR4

vreneliBNR2Vreneli BNR

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!