Een slimme meid

Vrouwennetwerk

sluit je aan bij een vrouwennetwerk

bij AlleVrouwenNetwerken.nl vind je een overzicht van de vrouwennetwerken in Nederland.
Staat er geen netwerk voor jou bij (dat kan haast niet, maar toch…) richt er dan een zelf op. Vréneli helpt je daar graag bij, dus bel haar!

Er zijn ongelofelijk veel vrouwennetwerken!

De site AlleVrouwen-Netwerken.nl is bedacht, vanuit de praktijk van SheConsult. We maakten al lijstjes van vrouwen-netwerken voor onze cliënten.

Het draait om wie je bent. Maar ook wie je kent!

Ook als je een baan hebt is netwerken belangrijk! Om kennis met elkaar te delen, of om je te laten inspireren of nieuwe ideeën op te doen. Maar zeker wanneer je een nieuwe baan zoekt, is netwerken van groot belang. Er zijn banen waar de recruiter en werkgever ook de mate waarin je een netwerker bent, laat meespelen.

Want, of het nu in het kader van je loopbaan of je ondernemerschap is, je netwerk biedt je een belangrijke toegevoegde waarde.

Een voorbeeld. Een tijdje terug had ik een cliënt in coaching die wilde switchen van baan en van haar vakgebied. Maar, ze kende niemand binnen die branche om eerst eens mee af te tasten of het wel echt wat voor haar was. Opeens herinnerde ik mij een studiegenoot die CEO is van een grote speler binnen die branche. Een telefoontje was voldoende om mijn cliënt daar op de koffie te krijgen. Het werd een goed gesprek, zo vertelde ze later. Een paar weken later kreeg ze een telefoontje van weer een relatie van mijn studiegenoot, die had de ideale baan voor haar.

Dit soort relaties leggen doen we veel. Sterker, veel van onze cliënten vinden een baan via hun of ons netwerk. En ook ondernemers vinden elkaar. Netwerken is zakendoen, in een plezierige, stimulerende omgeving.

 

Een vrouwen-netwerk biedt onder-steuning, inspiratie, rolmodellen en veilig oefenterrein om uit je comfortzone te stappen. En plezier, ook dat nog!

“There is a special place in hell for women who don’t help other women”

-Madeline Albright-