Nadia Moussaid was deze week in het nieuws omdat ze de Kleurrijke Top 100 aanvoert. Gefeliciteerd Nadia!
Ik was deze week ook nogal aanwezig in het nieuws. In de Volkskrant en de Margriet over het impostor syndrome en F*ck die Onzekerheid, op radio 1 NPO1 over het tekort aan vrouwen in de politiek en waarom het in Amerika wèl lukt. En in Intermediair over #metoo. Kortom, een lekker weekje.

Terwijl ik dit opschrijf moet ik denken aan cliënte van mij die, net zoals ik :-), graag in de spotlights staat. Deze cliënte vindt het tegelijkertijd ‘vies’ van zichzelf. Aandachttrekkerij? Selfkickerij? En waarom heb ik dat nou nodig? En aan de andere kant heeft ze wel degelijk een boodschap waarmee ze de wereld in wil, moet zelfs. Dus ze hinkt steeds op twee gedachten: enerzijds keurt ze het af, en anderzijds geniet ze er van.

We hebben onderzocht waar die behoefte vandaan komt en waarom ze het afkeurt. En bij laatste kwamen we op het punt dat het vrouwen nog steeds toch een beetje wordt afgekeurd als je ècht wat te melden hebt, als je stelling neemt. Dan ben je niet vrouwelijk, en een bitch. Van mannen vinden we dat krachtig, dat oogst bewondering. Van vrouwen is het prima als ze actrice is, of zangeres, maar verder eigenlijk niet. Zeker als we het niet met haar eens zijn. Dan gaat de emmer met stront open!
Trouwens óók bij mannen gaat dan die emmer wel open, maar bij vrouwen zit er in die emmer dan vaak nog een enorme dosis seksime. En dat doet pijn.
Pijn die we liever niet voelen.

Dus eigenlijk vind ik dat nòg een reden om de spotlights op te zoeken. Want dat moet veranderen. Laten we rolmodellen gaan neerzetten voor alle vrouwen en zoek de spotlights op met jouw boodschap! Weet dat wij, en alle ruim 7.000 lezers van SheNews in ieder geval langs de zijlijn staan te juichen!