Women Female Feminism Lady Madam Friends ConceptIk ga geen obligaat praatje houden over terugkijken op het oude jaar en goede voornemens enzo. Ook niet over netwerken op nieuwjaarsborrels of hoe je ongeschonden de feestdagen doorkomt. Dat weet je nu inmiddels allemaal wel. Ik wil het hebben over sisterhood. Ik begon het jaar met een verhaal over sisterhood en daar wil ik ook mee afsluiten. Want sisterhood is belangrijk, in vrouwennetwerken, onder vriendinnen en onder collega’s.

Een mooie vorm van sisterhood is Michelle Obama die in het Witte Huis amplifying instelde: als een vrouw in een vergadering iets zegt, wordt het herhaald door een andere vrouw. Zodat haar opmerkingen beter blijven hangen en mannen er niet mee vandoor gaan alsof het hun eigen idee is.

In mijn coaching merk ik ook dat sisterhood een belangrijk onderdeel is. Het feit dat je issues herkend worden door een andere vrouw, dat ze ook herkenbaar zijn in de context van alle vrouwen die met soortgelijke problemen zijn gecoacht, maakt dat vrouwen zich ondersteund en gedragen voelen. Dat helpt om de issues die er zijn aan te pakken. Dat geeft power en inspiratie. En dan ben ik zo blij met mijn vak, dat ik dat doorgeefluikje mag zijn.

Dank je wel!

Fijne dagen en tot volgend jaar.