Father with his young baby cuddling and kissing him on cheek. PaGisteren zat ik heerlijk op het terras in Amsterdam, in de Pijp. En naast mij zaten twee hippe jongens, met van die baardjes, en een baby. De baby ging van de een naar de ander en toen ze onrustig werd ging een van die jongens ermee heen en weer lopen. En ondertussen dronken ze gezellig een bakkie. Ik merkte dat ik me stiekem afvroeg of die baby van hun samen was, of dat er ergens nog een moeder was. En dat is een rare gedachte. Want als ik twee vrouwen zie met een baby vraag ik me dat niet af. Ha, een mindbug dus!

Vervolgens viel me op hoeveel van baardjongens met baby’s ik zag. Het wemelde er van! Het leek wel de nationale kom-met-baard-en-baby-naar-de-Pijp-dag.

Toen ik jonge moeder was, was dat wel anders. Ten eerste had de vader van mijn kinderen geen baard (wel een dikke sigaar trouwens). En ten tweede zou hij het niet zijn hoofd gehaald hebben om met vriend en baby koffie te gaan drinken op een terras. Nou, met die vriend wel, maar dan toch echt 100% zeker zònder baby.

Ik vond het leuk om al die jonge vaders zo te zien. Hoe meer vaders dat doen, hoe gewoner het wordt, en dat is fijn voor iedereen. Dan zijn we pas ècht geëmancipeerd. In de Volkskrant stond dit weekend een mooie term voor zulke vaders-met baard-en-baby: Latte Pappa.
In diezelfde Volkskrant stond trouwens ook iets dat vrouwen méér zijn gaan doen: Jagen. Shooting Mamma’s.

Tja, dat vind ik dan toch wel weer jammer….

Ha, daar hebben we Mindbug nummero 2!
Au.