Young Smiling Woman With Cup TrophyDeze week is de campagne gestart om kandidaten te nomineren voor mijn opvolger, de winnaar van de Joke Smitprijs 2017. Aan mij wordt regelmatig gevraagd wie ik zou nomineren. Nou, daar kan ik heel duidelijk over zijn. Wat mij betreft is er maar één die die prijs eigenlijk allang had moeten winnen. Of eigenlijk zijn het er twee: Monic Bührs en Elisa de Groot van Intouch Women Resource Management,. Ze hebben een groot aantal boeken op hun naam staan die vrouwen helpen beter te presteren in een van oudsher door mannen gedomineerde omgeving, de werkvloer. En hun bestseller ‘Stratego voor Vrouwen’ is wat mij betreft onmisbare bagage voor iedere professionele vrouw (naast mijn eigen boek ‘Yes She’s Smart’ natuurlijk, haha!).

Monic en Elisa inspireren al ruim 25 jaar vrouwen met als missie meer vrouwen aan de top. Inmiddels zijn duizenden vrouwen beter, zichtbaarder en invloedrijker in hun werk geworden dankzij het werk van Monic en Elisa. Me dunkt dat dat deze prestigieuze oeuvreprijs voor vrouwenemancipatie van de Nederlandse regering waard is.

Ben je het me eens? Nomineer dan deze dames, dat kan hier.
Overigens kun je ook mensen aandragen voor een tweede prijs, een aanmoedigingsprijs.