Op het congres “Vrouwelijk Leiderschap in hospitality” in één dag gaf een van de experts, Elisa de Groot, de gouden tip met betrekking tot netwerken. Ik vond hem echt briljant! Deze tip wil ik graag met je delen, want hij is direct toepasbaar in de praktijk.

Als wij vrouwen gaan netwerken met elkaar, dan gaan we recht tegenover elkaar staan. Daarmee sluit je je af voor iedereen die er bij wil komen te staan. Als je kijkt naar hoe mannen dat doen, dan zie je dat ze min of meer naast elkaar gaan staan. Hierdoor zijn ze heel toegankelijk voor anderen om er bij te komen staan. Zo is het ook nog eens heel gemakkelijk om weg te gaan en met een nieuw iemand te gaan netwerken. Wij vrouwen gaan tegenover elkaar staan, waardoor je soms denkt: “Ik wil nog met iemand anders praten…Hoe kom ik hier van af?”

De tip van Elisa was: ga een beetje open staan – daardoor wordt het voor anderen makkelijker om erbij te komen. En zo wordt het voor jezelf makkelijker om het gesprek te beëindigen en iemand anders op te zoeken om mee te praten.

Het mooie op het congres was dat ik, tijdens de pauzemomenten,  alle vrouwen zag draaien waardoor ze niet meer recht tegenover elkaar stonden. Hierdoor ging het netwerker veel makkelijker!

Dat was mijn tip voor deze week. Nu ga ik op vakantie en zul je het een tijdje zonder mij moeten doen – maar eind augustus ben ik terug in de lucht.

Bekijk hier de vlog & abonneer je vooral op mijn kanaal!