Gossiping Shocked Girl Portrait.Deze week is de drukste week ooit voor mij! Met zes theatercolleges, een optreden in Nieuwsuur, een optreden in het holst van de nacht bij NPO1, vier pagina’s in het AD en in de Telegraaf was ik alom aanwezig in de media. Tenminste, dat denk je dan. Maar niets is minder waar. Dan kom ik op zo’n theatercollege en dan hebben vrouwen echt nog nooit van mij gehoord. Dat geeft aan dat iedereen toch in zijn of haar eigen wereld leeft. En dat je al snel denkt dat iedereen het over jou heeft (en met name over datgene wat je niet goed doet, haha). Maar dat is gewoon niet waar. En dat is heerlijk, want dat betekent dat je een ‘verse’ eerste indruk kunt maken.

We denken vaak voor een ander, we denken dat mensen al een oordeel over ons hebben, dat mensen achter onze rug om over ons praten. Maar dat is gewoon niet waar. Waarom zouden ze het over jou hebben? Hoe hoogmoedig is het eigenlijk om dat te denken?

En als ze het over jou hebben en het is negatief, dan zegt dat meer over hen dan over jou. Dus waarom zou je je daar dan iets van aantrekken?

Ik merk bij mijn cliënten vaak dat ze zich laten belemmeren door zulke gedachten, dat ze het idee hebben dat ze geen eerlijke kans krijgen door dat wat mensen achter hun rug om zeggen en denken. Maar het hele punt is dat je dat niet weet en je er niks mee kunt. Dus hou er over op en wees jezelf, daarmee maak je de beste eerste indruk!

P.S. Deze Internationale Vrouwendag-week was het ook de week waarin de quotum discussie weer oplaaide en waarin een wetsvoorstel werd gepresteerd voor gelijke beloning. Allemaal tekenen dat vrouwen emancipatie écht op de agenda staat en er voorlopig niet meer vanaf komt. Hoera!