Terwijl ik dit schrijf, zit ik op Ameland en is het prachtig weer. Geweldig! Maar ik ben hier ook een beetje aan het werk, druk bezig met het organiseren van een congres ‘Vrouwelijk leiderschap in hospitality’. Ik heb echt een prachtige sprekerslijst met vier mooie modules. Strategie, onderhandelen, overtuigen en zelfvertrouwen. Wordt echt helemaal top.

Maar voordat je die sprekers hebt, moet je eerst gaan bellen en onderhandelen over de prijs. Nu heb ik een geweldig boek gelezen, geschreven door één van de sprekers, Pacelle van Goethem. Het heet ‘IJs verkopen aan eskimo’s’, die titel alleen is natuurlijk al briljant. Haar boek gaat over overtuigen en ze beschrijft drie verschillende stijlen. Je hebt de stijl van de autoriteit, de stijl van de vriend en de stijl van het voorbeeld. Als je alle drie de stijlen tegelijkertijd kan inzetten, dan ben je heel erg effectief in je overtuigen. Nu zijn vrouwen heel goed in de stijl van de vriend, die zetten ze heel gemakkelijk in. Maar dat is niet voldoende, je moet ook in je autoriteit gaan staan en je moet ook voorbeeld zijn om echt te kunnen overtuigen.

Dat heb ik een beetje uitgeprobeerd bij al die sprekers die ik graag op dat congres wil hebben, met wisselend succes. Maar uiteindelijk ben ik er met alle sprekers uitgekomen en gaan we een fantastisch programma neerzetten. Verder vind ik het heel leuk dat ik van Pacelle van Goethem geleerd heb over effectief overtuigen en dat wilde ik graag met je delen. Pacelle is ook op het congres, hartstikke leuk. En het boek kun je gewoon overal kopen, ‘IJs verkopen aan eskimo’s’, briljant!