bigstock--191985337

Wat mij betreft kan de vlag uit. Eindelijk gaat er wat gebeuren met dat vaderschapsverlof. Het is toch van de zotte dat verse vaders na 2 dagen weer aan de slag moeten. Alsof het krijgen van een kindje voor vaders geen life-changing gebeurtenis is. Ik hoop echt dat we naar 6 weken verlof voor vaders gaan. Dat zal er voor zorgen dat zorgtaken makkelijker verdeeld gaan worden en dat moeders ook makkelijker kunnen loslaten. Want ik ben er van overtuigd dat vaders wel willen zorgen, maar dat moeders niet willen of kunnen loslaten. En een uitgebreid vaderschapsverlof geeft vaders de gelegenheid om net zo bedreven in zorgtaken te worden als moeders. Ik schreef hier trouwens al over in 2009 zoals je hier terug kan lezen. Zo zie je maar, iets steeds maar weer aan de orde stellen met z’n allen helpt.

Sisterhood, dat laten ook Athena’s Angels zien. Nu weer in de discussie over het onderzoeksinstituut Oncode, alleen maar mannen, en het gedachtegoed van Hans Clevers (vrouwen willen niet). Athena’s Angels maken op wetenschappelijke wijze gehakt van Clevers. Lees hierover meer in deze nieuwsbrief.

Of het NCD, een club waar ik nota bene zelf lid van ben, die samen met Topvrouwen.nl een congres organiseert met een louter uit mannen bestaand podium. Na heel veel protest van vrouwen is er nu één vrouw toegevoegd, pffff.

Kortom, met z’n allen kunnen we dingen veranderen. En ik zie steeds meer sisterhood, in vrouwennetwerken, in organisaties, in de samenleving.

Ik merk het ook in mijn gesprekken met vrouwen, dat ze steun vinden aan elkaar in moeilijke situaties op hun werk. Dat ze weten dat ze niet de enige zijn die verbaasd zijn over hoe zaken lopen binnen hun bedrijf, die het moeilijk vinden om nee te zeggen of meer aandacht zouden willen voor andere aspecten van werk. Sisterhood maakt dat je eerder je stem laat horen, je niet neerlegt bij een status quo, maar probeert zaken te veranderen. Ik ben benieuwd of jij zo’n voorbeeld van sisterhood hebt. Laat het me weten op info@sheconsult.nl. De mooiste reactie plaatsen we volgende SheNews.