Young woman reading a book lying in a hammockEen vriendin heeft mij genomineerd om iedere dag een cover van een boek te posten op Facebook en Twitter. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het stelde me wel voor een dilemma. Ik ben namelijk een leesmonster. Ik lees alles, thrillers, spirituele boeken, boeken over vrouwen, historische romans, biografieën, vakliteratuur, noem maar op. De bedoeling is dat ik boeken zou noemen die mij op een of andere manier geraakt hebben, maar dan heb ik aan een week niet genoeg!

Dan maar alleen kiezen voor boeken geschreven door vrouwen? Tja, goed punt, maar dan zou ik bijvoorbeeld ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’ van Robert Pirsig niet kunnen noemen. Of ‘Als het kwaad goede mensen treft’ van Harold Kushner. En die boeken zijn levensbepalend voor me geweest, dus ik koos voor diversiteit. Twee mannen en vijf vrouwen. Oudere boeken en hele recente. Boeken over spiritualiteit, over vrouwenzaken en een lekkere thriller.

Waarom ik dit vertel? Een goed boek neemt je mee naar een andere wereld, vergroot je zelfinzicht, stemt je tot nadenken, leert je dingen die je nog niet wist en kan je helpen te ontspannen.

In SheNews besteden we vaak aandacht aan het onderwerp stress. Artikelen over burn-out worden het meest gelezen. Ik bedacht me; misschien lezen we wel gewoon te weinig. Misschien moeten we gewoon meer lezen en minder op social media.

Daarom, op Facebook en Twitter, mijn 7 boekentips haha!

P.S. Ik was op tv bij NPO3, Meer voor Vrouwen. Bekijk het fragment hier vanaf 19 minuten!