bigstock--159231797Ik ben de laatste tijd bezig met het woord focus. Eigenlijk getriggerd door de interviews die ik de afgelopen maanden gaf. In een interview door ZiggoTV werd me gevraagd naar mijn fouten als ondernemer. Nu zijn dat er velen, maar een van de fouten die ik regelmatig maak, is dat ik mijn focus verlies. Dan vind ik zoveel leuk en in mijn enthousiasme ga ik daar dan mee aan de haal. Bijvoorbeeld het winnen van de Joke Smit-prijs was geweldig, een enorme erkenning voor mijn werk. Echt super, maar vervolgens ging ik me in al mijn uitingen meer als feministe profileren dan als loopbaancoach en auteur. Dat is voor mijn business niet goed, want met feminisme verdien ik mijn geld niet. Wel met mijn coaching, boeken en theatercolleges. En het is voor mijzelf niet goed, want ik merkte dat ik een beetje stuurloos werd. Wat ben ik nou? Wat doe ik nou? Waar ben ik nu naartoe op weg?

Reflectie in de vakantie gaf mij het inzicht dat ik loopbaancoach, auteur en spreker ben. Weliswaar een feministische, maar dat is mijn vak, daar ben ik goed in.

En weet je wat zo mooi is, als je dat dan weer helder hebt voor jezelf, dan geeft dat zo’n fijn gevoel. Eigenlijk een soort opluchting: ‘Oja, daar was ik mee bezig, daar ben ik goed in, dat is wat mij te doen staat’. En dat mag best met een flinke dosis feminisme, graag zelfs!

Ik ga er weer tegenaan!