Vandaag staat in de krant een paginagrote advertentie van Rob Mulder, directeur van Vereniging Eigen Huis, aan de CEO’s van de vier grote banken, ING, ABN AMRO, Rabobank en SNS.

En de mail begint zo: “Beste Jan, Gerard, Gerrit en Piet,”
En daar gaat het al meteen mis. Want wat blijkt, er zit geen Janet bij, of Gerda. Nee, het zijn weer allen mannen.
Vervolgens constateert Rob terecht dat het helemaal niet goed gaat zoals het nu gaat, en dat de banken teveel winsten maken. Zijn oplossing is dan dat de overheid maar moet ingrijpen met een verbod op buitensporige winsten.

Ik denk dat de overheid iets anders moet doen, namelijk gewoon verplicht stellen dat er vrouwen in de RvB’s komen. Invloedrijke vrouwen. Dan reguleert het systeem zichzelf. Dan komt het belang van de klant en de onderneming weer bovenaan te staan.
Op Rob’s manier blijft het weer een mannen-onderonsje, zoals Rob zegt: “ Succes, heren, we houden u scherp in de gaten!”
Want wat gaan de heren dan doen, die maken er weer een spelletje van, willen weer winnen, en gaan kijken hoe ze onder die regels uit kunnen komen.

Beste Rob, wat jij voorstelt helpt helemaal niks. Het enige wat echt helpt is zorgen voor RVB’s waar mannen en vrouwen het samen doen. Daar wordt iedereen beter van.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!