Deze week paginagroot in de Volkskrant; vrouwen kunnen eitjes laten invriezen om ze dan later te laten bevruchten en laten terugplaatsen. En dat is goed nieuws, kopte de Volkskrant, want nu kunnen vrouwen eerst carrière maken en dan pas kinderen krijgen. Want kinderen krijgen, is de redenering, is nadelig voor je carrière.
Klopt, dacht ik. En logisch. Want neem de praktijk. Wij vrouwen bevolken zo’n 56% van de universiteiten en we maken het ook af. Want velen van ons zijn ambitieus. Niet anders dan onze mannen. Dus willen we willen we ook carriere maken. Onze talenten en hersenen gebruiken. Daarom hebben we immers gestudeerd. Toch?
En dat probleem, dat alleen wij maar kinderen op deze wereld kunnen zetten, daar kun je je alleen maar bij neerleggen. En dat bij deze vaardigheid automatisch zorgambities en zorgkwaliteiten zitten lijkt ook een gegeven. Want je gaat je ambitieuze echtgenoot natuurlijk niet vragen om de zorgtaken samen te delen.
Nee, eitjes bevriezen is de uitkomst. Kunnen we fijn nog wèl een paar jaar onze ambitie volgen. Stellen we dat ‘zorgenvoor’ leven even uit tot onze veertigste!

Wat een kul. Waarom weer zo’n jaren-50-rolbevestigende-de-man-is- de-kostwinner-oplossing? Ik heb een beter idee. Meer uitgebalanceerd. Laten we nu eens gewoon alle mannen aan de oestrogenen zetten, zeg vanaf hun dertigste. Dan kunnen vrouwen gewoon anytime babies krijgen, èn willen mannen daar óók voor zorgen. Wel zo goed ook voor de vader/kind binding. En maakt het dus geen verschil voor werkgevers of je nu een man of een vrouw als werknemer hebt. Carriere-technisch dus geen problemen meer! En die eitjes? Die zijn ook blij, die hoeven niet meer in de vriezer!

PS. Mischien is het beter om mannen niet aan de oestrogenen maar aan de prolactine te zetten. Dat is een noem het, soort Wouter Bos hormoon dat ervoor zorgt dat je wilt zorgen. Vlak na de bevalling maken mannen en vrouwen dat in gelijke mate aan. Maar doordat de man,  een paar dagen na de bevalling weer aan de carrière moeten werken,  verdwijnt dat weer gelijdelijk.  Terwijl het bij vrouwen op volle sterkte het werk blijft doen. Gaat de politiek ook vast die discriminatie van mannen mbt bevallingsverlof aanpakken. Gewoon samen even veel genieten.
Vrouwen 10 weken en mannen 10 weken. Verplicht!

(lees ook: http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/article7517110.ece?cid=mailart )

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!