Eva en Lilith- SheConsultOp vakantie in Thailand kwam ik eindelijk toe aan een boek dat al lang op mijn nachtkastje ligt. Ik heb het steeds uitgesteld om te gaan lezen. En ik vroeg me af waarom. Maar nu ik het gelezen heb deze vakantie snap ik waarom. Het boek heeft tijd nodig om te rijpen.

De titel doet vermoeden dat het in hapklare brokken wordt opgediend. En dat is ook zo, alleen net als Thais eten, is het zo rijk van smaak dat je na iedere hap even moet sudderen, even moet kauwen. En die suddertijd had ik deze vakantie.

Ook was het boek een feest van herkenning. 30 jaar van mijn persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit kwamen langs. Deepak Cophra, Anselm Grun, Tich Nhat Hahn, David-Servan Schreiber, Eckhart Tolle, noem maar op. Mooi tot een geheel samengevat in dit prachtige boek van Tijn Touber, Spoedcursus Verlichting.

Het levert me zoveel inspiratie. Om aan de slag te gaan met mezelf en mijn cliënten. Mooi is, dat in dit boek ook aandacht is voor Lilith, de vrouw naast Adam. Een zelfstandig wezen dat bij de voortplanting niet ‘onder hem wilde liggen’ en daarom verbannen werd. En toen werd Eva gemaakt. En Eva staat voor de brave, de onderdanige, de onzelfstandige, de verleiding en het zorgzame. Lilith voor de wilde, ongetemde, de donkere kant, de gelijke, de sensuele, de onafhankelijke en creatieve. En de schrijver moedigt vrouwen aan om naast Eva ook die kant van zichzelf te ontwikkelen.

Ik ben benieuwd naar in hoeverre jij zowel de Eva als de Lilith in jezelf herkent. Laat het me weten!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!