Hoera. Dit weekend ging bij mij de vlag uit! Jet Bussemaker is een vrouw naar mijn hart.
Want het is van de zotte is dat 48% van de Nederlandse vrouwen haar eigen broek niet kan ophouden!
De Nederlandse vrouw is inmiddels net zo goed of beter opgeleid dan de Nederlandse man. 48% van deze vrouwen kan vervolgens, als ze (om wat voor reden dan ook) er alleen voor komen te staan (en dat gebeurt in 30% van de huwelijken), niet voor zichzelf en hun kinderen zorgen.

Hoe erg is dat! 48%. Dat is bijna de helft!

Ik vind het helemaal top dat de overheid hier de discussie eens over aan gaat. Natuurlijk willen veel vrouwen dat niet horen (48%), en ook heel veel mannen niet (ook 48% schat ik zo), maar het is wel nodig. Nodig omdat nu kiezen voor economisch afhankelijkheid van je man grote gevolgen heeft, niet alleen voor jou en je kinderen. Maar ook voor je omgeving, de samenleving en de belastingbetaler.

Je leeft niet alleen op de wereld, je hebt ook verantwoordelijkheden. Niet alleen voor de gezin maar ook in groter verband. En niet alleen financieel -economische verantwoordelijkheden, maar ook in de zin van dat je verantwoordelijkheden hebt als het gaat over hoe we bijvoorbeeld onze maatschappij inrichten, onze woonplaats, welke keuzes jouw bedrijf maakt, jouw afdeling etc.

De bankencrisis is niet alleen de schuld van machomannen, zoals wel wordt beweerd. Het is ook de schuld van vrouwen die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Die hun verantwoordelijkheid niet opeisen. Die liever thuis voor hun kinderen zorgen en koekjes bakken, in plaats van meedenken en meedoen.

Jet, je krijgt van mij een grote pluim!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!