Godelieve kwam bij ons want ze was, zoals ze dat zelf zei, helemaal klaar mee.
Helemaal klaar met haar werk. Ja, ze had hele aardige collega’s, en haar leidinggevende liet haar behoorlijk vrij, maar wat was ze het zat. Iedere dag in de file heen en terug, en dan thuis een hoop drukte en geregel. Op haar werk eindeloos vergaderen, conference calls, papierwerk, overleg, politiek gezeik en een hoop stress. Eigenlijk wilde ze van mij de bevestiging dat nu onmiddellijk ontslag nemen een goede beslissing was.
Tja, dat ga ik natuurlijk nooit zo beamen. Zeker niet bij iemand die ik niet ken. Maar ik ging wel met haar in gesprek. Over wat haar drijfveren en ambities zijn, haar competenties, vaardigheden. Waar ze wil zijn, prive en professioneel, over 5 jaar. En als snel kwam daar een compleet plaatje uit.
Met Godelieve maakten we een jaarplan, een jaarplan voor 2012, met doelstellingen en actiepunten. En we gingen met haar aan de slag over haar belemmerende gedachten, obstakels, en aannames. En guess what, ik kreeg net een mailtje dat haar eerste doelstelling voor 2012 al gerealiseerd is. En dat was niet haar baan opzeggen, maar een uitdagend project, in buurt (!),  te mogen leiden!
Godelieve blij, werkgever blij en wij blij.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!