Ken je dat programma? Vrouwen vragen in dit  TV-programma hulp omdat hun man van de verbouwing een dramatische puinhoop maakt. En daarmee staat hun relatie ook onder druk.
Wat je dan als kijker voorgeschoteld krijgt zijn ranzige bouwvallen van keukens compleet met muizenplaag, WC’s die niet werken, badkamers in verregaande staat van onttakeling, en een hulpeloze, radeloze vrouw.
Laatst ook weer, dat gezin met twee kinderen zat al 8 jaar in de rotzooi. De vrouw in kwestie was ten einde raad!
En dan komt het TV-programma, vrouw en kinderen gaan een week in een hotel, en de ´luie´ man moet samen met een team de klus klaren. Schandalig! Als ik die vent was zou ik woest zijn. Laat die vrouw ook d´r handen uit de mouwen steken. En die kids kunnen ook een kwast vasthouden!

En dan denk ik, stomme muts. In plaats van 8 jaar te jammeren en te zeuren, pak je spullen en vertrek. Of doe er zelf wat aan. Pak een hamer, de boor, en repareer de boel zelf. Of mobiliseer vrienden en familie om je te helpen. Waarom ga je zitten te wachten op die vent van je 8 jaar lang? Je lijkt wel niet goed snik!! Laat hij maar een oogje op de kinderen houden, dan doe jij het toch? Als hij het klussen heeft geleerd kan jij het toch ook leren?

Niet zeuren maar poetsen.
Of in dit geval, niet zeuren maar klussen!