Ik ging een borrel drinken bij een vriendin van vroeger. Ik had haar zeker 30 jaar niet gezien.
En ik vroeg me af waarom ons contact zo was verwaterd.

Ze schonk een lekker wijntje en vertelde trots dat ze al die jaren niet gewerkt had maar voor de kinderen zorgt. En dat haar man van lekker eten houdt maar dat voor het hele gezin alsmaar culinair uitpakken toch te kostbaar is. Dus eten de kinderen voor, spagetti of zo, en dan eet zij, als haar man thuis komt, met hem een driegangendiner.

Ja, hij houdt echt van lekker eten. Op vakantie gaan ze altijd met de boot (hun boot, of eigenlijk zijn boot, want hoewel zij een vaarbewijs heeft mag ze alleen koffie zetten en gordijntjes naaien als die aan vervanging toe zijn) op vakantie. Dan stippelen ze een route uit langs zoveel mogelijk sterrenrestaurants. Nee, natuurlijk gaan de kinderen dan niet mee naar binnen, die krijgen gewoon een frietje en moeten het verder maar uitzoeken, want die vinden daar toch niets aan.

Ik begon me al af te vragen in welke eeuw ik beland was toen ze vertelde dat hij een gloednieuwe dikke Mercedes rijdt, en zij een oude Renault. Ja, en en van die Mercedes houden ze de kilometers bij, anders krijgen ze bijtelling. Dus in het weekend rijden ze alleen in die Renault. Trouwens, zij mag niet eens rijden in die Mercedes. Dus als er eens twee auto’s nodig zijn, bijvoorbeeld omdat beiden de rijbeurt hebben voor de hockey van de kids, dan kan dat niet. Uberhaupt doet  hij geen rijbeurten want in die Renault kan ie zich natuurlijk niet vertonen op de club. Ja, soms wel hoor, als het heel dichtbij is, dan kan het wel met die Mercedes.

Ik was al beland in de 17e eeuw toen de wijn op was. Tja, en dat was een probleem want ze had maar geld gehad voor een fles. Ze krijgt namelijk huishoudgeld. En op is op. Dus om te voorkomen dat  eind van de maand het broodbeleg op is….
Tja, haar man heeft wel een wijnkelder, met allemaal mooie dure wijnen, maar daar mag ze niet aan komen, dus of ik ook thee wilde…..

Ik wist weer waarom ons contact verwaterd was.
Ik ben snel ontsnapt en heb thuis lekker een hele dure fles opengetrokken en geproost op Aletta Jacobs.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!