Ik was op een business-tripje naar Londen, afgelopen week. Een meeting met mensen van over de hele wereld. Interessant, die diversiteit van culturen. Iemand begon over Frankrijk en de meningsverschillen met betrekking tot het homohuwelijk.

Dat werd interessant. Ik raakte in een discussie verzeild over het homohuwelijk met een Algerijnse en een Libanese man. Beiden waren zeer tegen het homohuwelijk. En waarom? Niet omdat ze tegen homo’s zijn maar omdat in hun cultuur, zoals zij zeggen,  een huwelijk niets te maken heeft met liefde. Een huwelijk wordt gearrangeerd, met als doel kinderen te maken en groot te brengen. Verder niks. Dat heeft dus niets te maken met houden van en zorgen voor. Nou ja, als je mazzel hebt met de uitgekozen partner dan dus wel, maar anders zoek je het lekker buiten de deur. En hoe je dat doet, als man, is zeer privé. Daar heeft niemand wat te mee te maken.

Ah ha, dit is dus een mooi voorbeeld van hoe je uit een volkomen verschillend perspectief tot andere standpunten komt. En dat is nu precies waarom het zo belangrijk diversiteit na te streven, overal waar beslissingen genomen worden. Want diversiteit leidt tot meer perspectieven en dus tot meer weloverwogen, uitgebalanceerde beslissingen.

Genderneutraal selecteren?

Wij vrouwen beoordelen zaken anders dan onze mannelijke collega’s en andersom. Dat betekent dat we bijvoorbeeld ook talenten anders beoordelen (dat merken we bijvoorbeeld bij onze trainingen Genderneutraal Selecteren). Vaak beoordelen we vanuit ons eigen perspectief.

Het is goed dat we ons dat steeds meer realiseren.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!