Ik ben lid van diverse netwerken, vrouwennetwerken maar ook netwerken waar mannen in een overdonderende meerderheid zijn.
Voordeel van zo’n netwerk met veel mannen is dat je als vrouw opvalt.
En dat had ik deze week.
Zo’n mannen-netwerk organiseerde een golftournooi. En niet zomaar een wedstrijd maar een wedstrijd op wat naar verluid de mooiste baan Nederland is, Noordwijk.
Nou, ik kan je verzekeren, het is er inderdaad prachtig! Ik heb zelfs een hertje en konijnen gezien.
En het is een hele uitdagende baan, ook qua conditie, pppffffff.

Nu heb ik mijn GVB pas 10 maanden dus ik ben helemaal niet goed. Alleen als ik de bal lekker raak dan gaat ie wel ver!
Dus ik was daar, met 80 mannen en 4 vrouwen: ik viel zeer op.

Vervolgens was er dus een wedstrijd voor wie de meeste punten (stableford) haalt, en wie het verse kan slaan (longest drive). Voor zowel de mannen als apart voor de vrouwen.
En wat denk je, ik win de longest drive. En ik heb de derde prijs qua aantal punten…..bij de vrouwen.
Nou ben ik op die longest drive best trots, want ik lag maar 10 meter achter de longest drive van de mannen.
Maar die andere prijs…..derde worden van 4 vrouwen is toch een beetje treurig.

En zo is het met werk natuurlijk ook, je wilt beoordeelt worden op je prestaties, niet op je prestaties ten opzichte van alleen maar vrouwen. Dus eigenlijk was het een beetje denigrerend. Want vrouwen worden, bij golf, voor hun fysiek al gecompenseerd doordat vrouwen minder meters hoeven te overbruggen tot de hole dan mannen. Dus waarom dan nog een aparte prijs voor vrouwen?

Maar ja, daar stond ik, als beginneling ineens prijzen in ontvangst te nemen, omdat ik vrouw was.
Wat te doen?
Je kunt zeggen, je was de beste van de vrouwen, er deden niet zoveel vrouwen mee, maar ja, je hebt gewoon gewonnen. Dat is waar.
Je kunt ook de prijs weigeren, maar dat is beledigend voor de organisatie, allemaal aardige vrijwilligers. Waarom zou ik die schofferen?

Mijn vriend kwam met de oplossing (mannen komen altijd met oplossingen….zo kenmerkend!) Hij zei:  “Schat, in het land der blinden is eenoog koning. Geniet ervan, zo vaak ben je niet in het land der blinden!” En zo is het.
Gewoon niet moeilijk doen, niet moraliseren (vrouwen moraliseren altijd….zo kenmerkend!), maar ervan genieten. En zorgen dat er volgend jaar meer vrouwen meedoen. En goed oefenen, dan win ik volgende keer weer, maar dan verdiend!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!