Discussion & Open Dialogue - Concept Vector Line IconIn de hele discussie rondom ABNAmro viel regelmatig de term ‘innerlijk kompas’. De top van de bank zou geen innerlijk kompas hebben. Die term die hield me bezig.
Wat is dat, innerlijk kompas? Een kompas gebruik je om te bepalen waar je bent, en om je route uit te zetten. Een innerlijk kompas is dan datgene in jou dat aangeeft waar je bent en waar je naar toe moet. Om je kompas te gebruiken (als ‘geschoold alpiniste’ heb ik er les in gehad) moet je stilstaan en je omgeving vergelijken met de kaart die hebt. En eigenlijk geldt dat ook voor je innerlijke kompas. Je moet stilstaan en kijken en voelen waar je bent. En dat vergelijken met je kaart. En je kaart is dan bijvoorbeeld wie je wilt zijn. Of wat je wilt bereiken. En op basis daarvan kun je je route bepalen.

Als ik dat dan weer terugvertaal naar ABNAmro weet ik niet of de top geen innerlijk kompas heeft. Wat ik wel weet, is dat ik niet snap hoe hun kompas is ingesteld en ik snap niet welke kaart ze gebruiken.
En vaak gaat het dáár fout tussen mensen. Dat we elkaars kompas en kaart niet kunnen lezen. Trouwens, misschien ook wel doordat we ons eigen kompas en kaart niet kennen. Dat we maar doorhollen, in de waan van de dag, en niet de tijd nemen om af en toe te kijken of we nog koers liggen.
Misschien is dat een ideetje om af en toe te doen: kaartlezen?

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!