Natuurlijk, net zoals moederdag onzin is, en werelddierendag, en de maand van borstkanker, de week van de hartstichting etc etc. Allemaal kul.
Want waarom zou je je moeder in het zonnetje zetten, of aandacht besteden aan hartstichting?
En dan vrouwen, wat een achterhaald idee. We zijn nu toch wel klaar met dat feminisme! Vrouwen en mannen zijn gelijk dus wat zeur je nou.

Tja, als je het prima vindt dat een kwart van de beroepsbevolking niet voor zichzelf kan zorgen.
Als je het prima vindt dat we de talenten van de helft van onze beroepsbevolking maar zeer beperkt gebruiken. En maar zeer beperkt laten groeien.
Als je het prima vindt dat de belangrijkste beslissingen nog steeds genomen worden door de ene helft van de bevolking, en dat de andere helft nauwelijks invloed heeft.
Als je het prima vindt dat wij jaarlijks miljarden investeren in opleiding van de helft van de bevolking, die er vervolgens voor kiest om er (bijna) niets meer mee te doen.
Als je het prima vindt dat wij een schoolsysteem hebben dat de helft van de bevolking dwingt om niet of zeer beperkt te werken.
Als je het prima vindt dat er in de hele wereld regimes zijn die vrouwen stelselmatig onderdrukken,

Tja, dan schaffen we, na 100 keer, de internationale vrouwendag gewoon af. Niks geen festivals meer, lunches, congressen waar vrouwen en mannen elkaar ontmoeten, inspireren en trachten zaken te veranderen.
Laten we dan ook de lente afschaffen. En de herfst.

Zijn we ook meteen af van dat gezeur over lentekriebels en de winterdip.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!