SheConsult vrouw heeft het koudIk kom de laatste tijd steeds meer artikelen tegen over introversie, in deze nieuwsbrief vind je er ook een. En, zo gaat dat meestal, dan kom ik het dus ook bij mijn klanten tegen. Dus ik ben er eens flink over aan het lezen. En wat blijkt, ook ik heb introverte kenmerken. Introverten halen hun energie uit zichzelf, uit rust. Extraverten halen hun energie uit anderen. Nou, dan ben ik een introvert, ik heb echt tijd voor mezelf nodig.

Ik zie dat introverten het lastig hebben in de deze tijd. Je moet alsmaar netwerken, jezelf profileren, overal wat van vinden en dat dan meteen ook maar op Twitter en Facebook spuien. En als je dat niet doet, dan krijg je al snel het etiketje “gaat niet met de tijd mee” en voel je je een sukkel.

Ik denk dat het goed is dat er een tegengeluid komt. Dat het ook goed is als je je gedachten voor jezelf houdt, dat we ook stille denkers nodig hebben. Mensen die niet meteen van alles roeptoeteren maar eerst gewikt en gewogen hebben. Mensen die eerst luisteren en dan pas praten. En dat enige bescheidenheid ons allen siert.

Zo, en daarom hou ik nu mijn mond.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!