Je kent ze wel, van die speelgoedjes met zo’n draai-ding waarmee je het mechaniekje opwindt. En dat als het dan afdraait, dan is het bijna niet te stoppen?

Zo is het in het dagelijks leven ook. Als jij goed opgewonden bent, dan ga je als een speer, dan ben je niet te stoppen.

Met andere woorden, als jij weet wat je te doen staat, hoe je prioriteiten liggen, en hoe die zijn ingepast in je agenda, dan kun je de wereld aan. Dan laat je je niet gek maken door allerlei verzoekjes van klanten en bazen die iets ‘gisteren’ van je willen. Nee, dan draai je lekker door en doe je wat je moet doen.

En dan ben je ‘s avonds lekker uitgedraaid.

Maar doe je dat niet, dan word je als speelgoed behandeld. Dan is iedereen de baas over jouw agenda, behalve jij zelf. Dan word je door anderen opgewonden. En je weet hoe dat dan gaat, dan draaien ze te ver door en dan gaat het mechaniekje stuk.

Wij krijgen regelmatig klanten met een kapot mechaniek. En geloof me, dat is niet zo snel weer gemaakt. Want ze moeten leren zichzelf op te winden, en niet wachten tot een ander dat doet.

Tja, en dat is niet heel feminien.

Dat leren we meisjes niet.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!