Vrouwen leggen zich zo gemakkelijk bij zaken neer. Loonsverhoging gevraagd en de baas zegt nee. “Nou jammer, ik heb het in ieder geval geprobeerd.” zeggen ze dan, en voelen zich verongelijkt en zielig.

Ze snappen niet dat dat nee, een start van de onderhandeling is.
Of die promotie die aan hun neus voorbij gaat? “Jammer, ik ben niet gevraagd”. En dan gaan ze vervolgens in een hoekje zitten mokken.

Nee, dan mannen. Die blijven doorzeuren, soms met een onbeschaamdheid (vinden wij vrouwen dan) waar je u tegen zegt. En zij vinden oprecht, dat zij altijd beste man voor de job zijn. Ik wel eens jaloers op zo’n man. Die dan met veel theater iets voor elkaar krijgt. Want dat is zo, mannen krijgen wel vaak iets voor elkaar.

Zo lijden wij vrouwen hier in Nederland al decennia lang pijn bij bevallen. Als het aan de mannen had gelegen was pijnloos bevallen nu doodnormaal. Ja natuurlijk ook omdat mannen behoorlijk kleinzerig kunnen zijn. Dat ook. Maar toch, ik durf te wedden dat als mannen zouden moeten bevallen, dan ging dat zeker pijnloos. Dan zou Beatrijs Ritsema, in plaats van het promoten van natuurlijk bevallen, banden verwisselen.

Zo ook met het maagdenvlies.

Maagdenvlies, hoor ik je denken, wat heeft dat er nu weer mee te maken. Nou zoals je weet is dat bij moslim-meiden nogal een ding, dat maagdenvlies. Als dat kapot is, nou dan zwaait er wat! Maar wat doen wij vrouwen dan? Dan zeggen we ” Tja, dat is nou eenmaal zo, en die mannen moeten maar veranderen, want dit is belachelijk.” En dat is het dan.

Maar zeggen vooruitstrevende mannen? Die zeggen, dit is belachelijk en we gaan er wat aan doen. En zo heeft een Franse gynaecoloog een hele eenvoudige manier bedacht om het maagdenvlies te herstellen. Lekker puh!

Maar ja, ik vind het dan toch jammer dat een vrouw dit niet heeft bedacht. Toch?

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!