Vreneli voor schilderijIk ga je niet vervelen met een tekstje over dat de zomer er is om bij te tanken. Ik ga ook niet zeggen dat wat er vóór de vakantie mis was op je werk, na de vakantie echt niet opgelost is. En ik kom ook niet met de boodschap dat je de zomer kunt gebruiken om te reflecteren op of je nog doet wat je wilt doen.

Want dat weet je allemaal wel.

Ik daag je liever uit. Ga deze zomer eens iets doen wat je nog nooit gedaan hebt. Ga iets doen dat je niet durft. Stap uit je comfortzone. Ga bijvoorbeeld bergbeklimmen, diepzeeduiken, in je eentje een hele week weg, mee met een groepsreis, sprinkhanen eten, stage lopen bij een imker, zingen, tantra, whatever…doe het!

En vooral, geniet ervan en wees trots op jezelf!

Mijn echtgenoot, die altijd mijn inleiding leest voor ik ze doorstuur naar ons SheNews-team, vroeg zich af waarom je in hemelsnaam uit je comfortzone zou willen stappen. Het antwoord is simpel, als je blijft doen wat je altijd doet, dan groei je niet, dan sta je stil. Dat is natuurlijk helemaal niet erg als dat is wat je wilt. Maar als je je wèl wilt blijven ontwikkelen, wilt groeien en blijven leren, is het goed om jezelf uit te dagen. Niet alleen in je werk, maar ook op andere terreinen. Want een overwinning op jezelf op het ene terrein, neem je mee naar alle andere facetten van je leven. De moed die je op dat terrein laat zien, komt uit dezelfde bron als de moed die je voor iets anders nodig hebt. En door die moed aan te boren, als het ware vloeibaar te maken, kun je hem ook op andere terreinen inzetten. Probeer het maar!

Laat je me, bijvoorbeeld via de Facebookpagina van SheConsult , weten wat je hebt gedaan en hoe dat was?

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!