Vader met kind-SheConsult (1)

Vorige week kreeg ik een oud-advocaat in mijn praktijk. Een vrouw, gescheiden en zonder inkomen, want ‘toen de kinderen kwamen hebben we besloten dat ik zou stoppen’. En nu, 16,5  jaar later zit zij met de gebakken peren.  

Hoe hard moeten we het nu nog van de daken schreeuwen dat je NOOIT maar dan ook NOOIT moet stoppen met werken!! (tenzij het niet anders kan natuurlijk) 

Ik heb zelf 10 jaar geleden in de situatie gezeten dat mijn man vertrok, (38% van de huwelijken sneuvelen) met medeneming van het bedrijf dat van ons beiden was. Ik kreeg de zorg voor drie kinderen en een te duur huis. Ik had geen inkomen, want ik werkte in ons bedrijf. ‘Beetje dom’, zou onze koningin zeggen.

Ik schreeuw het van de daken, mijn eerste stukken daarover verschenen in 2009 in de Volkskrant en Metro. Ik blog erover en bij spreek er over op congressen en seminars en op Televisie heb ik er pittige discussies over gevoerd.

En nog steeds maken vrouwen deze keuze.

In mijn boek F*ck die Onzekerheid leg ik uit hoe vrouwen tot die keuze komen.

Maar wat ik nog niet gezegd heb is dat het voor mannen ook niet benijdenswaardig is. Die zijn ook slachtoffer. Die moeten ineens kostwinner zijn, moeten ineens vol meedraaien in de ratrace en 80 uur per week werken zodat ze hun kinderen nauwelijks zien. Die hebben ineens een vrouw die, teleurgesteld is en haar ambitie niet waar kan maken. Misschien moet ik daar eens voor op de bres.
Begin ik gewoon een HeConsult, bureau voor de ondersteuning van hoogopgeleide vaders. 🙂

 

Debat NCRV televisie i.v.m. stelling
minister Jet Bussemaker

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!