Het AD had vandaag een artikel over mooie vrouwen, die gediscrimineerd worden in mannenberoepen. (http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/503733/2010/08/09/Mooie-vrouwen-gediscrimineerd-bij-mannenberoepen.dhtml). Zo schreef het AD:

‘Mooie vrouwen worden bevoordeeld als ze op zoek zijn naar een typische vrouwenbaan zoals die van een secretaresse. Ze worden echter benadeeld in typische mannenbanen en beroepen waar uiterlijk geen rol speelt. Dit staat in contrast met mooie mannen, die altijd bevoordeeld worden.’

Met andere woorden, in de meeste beroepen is het niet van belang of je mooi of lelijk bent. Denk bijvoorbeeld aan het beroep van chirurg, advocaat, accountant of manager. En mooie vrouwen zijn hier dus in het nadeel. En mooie mannen zijn altijd in het voordeel, volgens de theorie van het AD.

Toch klopt daar niks van. Dat mooie vrouwen vaak niet serieus genomen worden (dom-blondje-effect) dàt herken ik wel. Maar dat mooie mannen altijd in het voordeel zijn? Dan zouden dus alle Raden van Bestuur bevolkt moeten worden door prachtige mannen…….ken jij ze?