mark rutteBeste Mark,

Je bent op zoek naar een nieuwe staatssecretaris van financiën. Vast een hele klus. Want wie wil dat. En voor dat salaris. In Londen, bij Robeco, krijgen ze veel meer, om maar eens wat te noemen.

Dus zien we weer in de media lijstjes voorbij komen met kandidaten voor de opvolging van Frans.

En Mark, wat opvalt, weer voornamelijk mannen. Niet dat dat verkeerd is hoor, maar zou het gezien de problemen niet eens verstandig zijn, een geheel andere koers te varen.

De ambtelijke baas op het ministerie is al een vrouw, Manon Leijten, dus dat sluit perfect aan. Je lanceert noem, het de Leijman Sisters. (je weet als die er waren geweest hadden we veel problemen niet gehad. )Manon zal ook verheugd zijn, ze wordt met een paar woorden begrepen en kan ze eindelijk doen wat ze zo allang roept. Net als Apple, de boel vooral eenvoudiger maken. En Jeroen, ook een echte man,blijft natuurlijk de baas. Dat hoort nog even zo in onze bedrijfscultuur. Maar Mark, zo heb je wel wat meer balans in je club.

Aan vrouwelijke talenten in Nederland geen gebrek, dat roep ik al jaren (kijk ook maar eens op de SheTalentbank.com, maar dat terzijde). Ik heb, ter inspiratie al een paar suggesties voor je.

Top vrouwen die gewend zijn er tegen aan te gaan. Bijvoorbeeld wat denk je van:

Marjan Oudeman, ervaren topper bij onder meer grote organisaties als de Hoogovens , Statoil, NS en je eigen bank ABN AMRO. Ze zit nu bij de universiteit, best zonde toch.
Of wat denk je van Marion van Gout- van Sinderen. Nu CEO van Pro-rail, kun je gelijk wat andere problemen oplossen. Of dan Tessa Menssen. De financiële baas van de koninklijke BAMgroep. In die wereld moet je gewoon meetbaar presteren.

Ik zal- om je behulpzaam te zijn, ook de lezers van SheNews vragen met wat suggesties te komen. Ik wens je alvast veel inspiratie en wijsheid.

Drs. Vreneli Stadelmaier
(PS. Sorry, niet beschikbaar)

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!