Ik zat gezellig met mijn dochter van 16 op de bank te kijken naar haar favoriete programma, Project Catwalk. Dat is een TV-programma waarin door een aantal Nederlandse fashion-ontwerpers wordt gestreden om de titel beste fashion-designer van Nederland.
En het aardige van dit programma is dat het toch met name gaat om het vakmanschap en de originaliteit die de ontwerpers laten zien. De ontwerpers die aan dit programma meedoen kunnen echt wat, kunnen een concept vertalen naar een concreet ontwerp en dat dan ook nog vakkundig maken, en dat is leuk om te zien.

Op een gegeven moment was er de keuze tussen Bjorn en Ellen. Een van beide moest afvallen. En op beiden was de kritiek dat de jury nog te weinig eigens had gezien van de ontwerper.
En vervolgens stelde ze aan beide ontwerpers de vraag, gaan we dat in het vervolg van de wedstrijd wel zien?
En,……. nu komt het………., Bjorn zegt iets in de trant van “ jazeker, ik weet nu hoe het moet, ik zal het laten zien”. En Ellen aarzelt: “ja, ik ben wel een beetje op de goede weg, ik weet nog niet precies wat mijn style is maar daar kom ik beetje bij beetje misschien wel achter, hopelijk tijdens deze wedstrijd, ik ga het proberen”.

Nou toen wist ik het!
Ellen viel af. Ik wist het zeker!
Ellen gaf namelijk de typisch vrouwelijke reactie. En die wordt niet gezien als capabel. Dat wordt niet geloofd. Door mannen niet en door vrouwen niet.

En inderdaad, de jury koos voor Bjorn ,of zoals ze zei: ‘we hebben onze keuze veranderd, we kiezen nu voor Bjorn’ !
Kortom, Ellen heeft het met haar typisch vrouwelijke reactie enorm verknald!
En de jury kon hier niet doorheen kijken.

Tja, en wiens schuld is dat nou?
Ik zal ze ‘ns effe bellen bij RTL5. Voor een workshopje gender-neutraal jureren.
Want die Ellen was gewoon 10x beter dan die Bjorn. Sorry dat ik het zeg, maar mijn dochter en ik waren het daar roerend over eens. En dat wil wat zeggen.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!