Ik spreek veel vrouwen. Dat zal je niet gek vinden. Maar de laatste tijd spreek ik vooral vrouwen bij wie het hard aankomt. En dat ‘het’ dat kan verschillen. Soms is ‘het’ een partner die er vandoor gaat, soms is ‘het’ het besef dat je je werk helemaal niet leuk vindt, een ontslag, verlies van een dierbare, ziekte, een medewerker die de poten onder je stoel probeert uit te zagen, financiële problemen, een faillissement (vorige week 3 ondernemers gesproken die failliet zijn gegaan. 3!!), werkeloosheid en ga zo maar door.
Soms komt het leven hard aan. Heel hard.

En dan is het fijn om ook mooie initiatieven tegen te komen. Zo werd ik door een klant van me geattendeerd op AllerzielenAlom een prachtig initiatief van kunstenares Ida van der Lee, die hiermee een nieuwe vorm van herdenken, ze noemt het zelf Kunst van Herdenken, heeft bedacht die door iedereen lokaal kan worden opgepakt en uitgevoerd. Prachtig! Meer info kun je vinden op Allerzielenalom.nl. Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Maar, om nog even op ‘het’ terug te komen. Misschien is het ook de leeftijd. Op mijn leeftijd (ik word dit jaar 50) kom je nu eenmaal steeds meer ellende om je heen tegen. Tja, en dat vind ik nou ook zo iets. Die leeftijd.
Zoals je weet ben ik co-presentator bij BNR-zakendoenmet. Een tijdje geleden zonden we uit vanaf Promz, een beurs voor relatiegeschenken en relatiemarketing. We kregen van de standhouders op die beurs allerlei artikelen op de tafel, om iets over te vertellen.Ecologische wasballen, bidons, condooms met bedrukking, horloges, tassen, frisbees, etc. En, nu komt het, toen ik kreeg van de regie een pen in handen gedrukt met de tekst: ‘ dat is wel wat voor jou” . Een pen met een leesbril er aan vast.  Nou die kwam ook hard aan!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!