In de nieuwe bezuinigingsronde van het kabinet zijn er plannen om een deel van de ouderenzorg neer te leggen bij de kinderen. En daar ben ik zeer op tegen. Want die zorg komt dan te liggen bij de dochters. Zoals ook nu die zorg meestal bij de dochters ligt.

Want vergis je niet, ook al woont je vader of moeder in een verpleeghuis, dan valt er nog heel wat te zorgen. In eerdere bezuinigingsrondes werd al de kinderopvang onder vuur genomen. En nu dit.
En….bizar.. tegelijkertijd zegt onze minister dat vrouwen meer aan het arbeidsproces moeten deelnemen. Bij voorkeur betaald. Waar ik het overigens zeer mee eens ben.

Maar èn werken èn voor de kinderen zorgen èn de billen van je moeder of vader wassen gaat niet samen. Wil de overheid dat wij dat toch doen, dan zullen wij werkende vrouwen ons werken drastisch moeten beperken.

Waarom dan niet gelijk besluiten om ook het onderwijs aan meisjes stop te zetten? Immers, wanneer die toch alleen maar moeten gaan zorgen, dan hebben zij aan ‘huishoudschool’ voldoende, toch? Kijk, en dat zet wèl zoden aan de dijk, want dan kan de helft van het onderwijsbudget worden geschrapt. Zullen we dat dan maar doen?

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!