Maandagavond was ik weer bij WomenInc. Ik kom er graag. Ik ontmoet er altijd inspirerende vrouwen. Verschillende vrouwen met uiteenlopende culturele achtergronden, verschillende beroepen, leeftijden en passies.
Maandagavond ging het over de zichtbaarheid van vrouwen in de media. En of, en hoe, al die lijstjes met vrouwen (de Opzij top 100 machtigste vrouwen, de 101 kleurrijke vrouwen, de 400 leuke vrouwen lijst van de Viva etc.) daarbij kunnen helpen.

En dan breekt het gezeur los van vrouwen. Want dat kunnen we heel goed. Zeuren over dat dit niet goed is en dat niet. Dat dit lijstje niet deugt,en dat lijstje ook niet!
Wat een ge-emmer! Waarom kunnen we niet gewoon de waarde inzien van al die lijstjes. Laten we elkaar complimenteren met ons werk, en het werk van al die vrouwen die die lijstjes maken.  Wat mij betreft maken we allemaal onze eigen lijstjes. Dan hebben we straks 300 lijstjes bij WomenInc, met ieder honderd vrouwen, dat is 30.000 rolmodellen in de picture!!
Want daar gaat het om bij die lijstjes, dat we rolmodellen laten zien aan andere vrouwen. Zodat we meer vrouwen in de media krijgen. Zoals bij Pauw en Witteman, diezelfde maandagavond, Annelies van Bronswijk, winnaar van de Ig-Nobelprijs, de ludieke variant van de nobelprijs.  De Eindhovense hoogleraar kreeg de Ig-Nobelprijs voor Biologie, voor haar jarenlange inventarisatie van de minidierentuin die uw bed bevolkt.
Wat een fantastisch mens, vol passie over haar lievelingsdier de bedwants! Wat een mooie verhalen, wat een passie en humor. Zelf Pauw was aan haar lippen gekluisterd, en dat wil wat zeggen.

Daarom sluit ik me helemaal aan bij de oproep van WomenInc. Maak lijstjes met vrouwelijke rolmodellen en verspreid dat in grote getalen. Stimuleer vrouwen, complimenteer vrouwen, help vrouwen met hun zichtbaarheid, en draag vrouwen voor.
En als je gevraagd wordt, zeg dan NOOIT nee! Wees niet bang voor de Pauwen van deze wereld. Want een beetje vrouw kan een haantje of een Pauwtje wel aan. De wereld wordt daar zoveel leuker van!
En ik, ik begin ook mijn eigen lijstje: Vre’s topkerels. Want er zijn ook best veel inspirerende mannen, waar menig haantje met superioriteitsgevoel, nog een voorbeeld aan kan nemen.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!