Ik val met deze verkiezingen van de ene verbazing in de andere.

Balkenende is zo weinig gewend aan professionele dames dat hij, in het nauw gebracht, niets anders kan bedenken dan zijn machotroef uit te spelen. U kijkt zo lief! Dat is er een in de categorie ‘Je bent zo mooi als je boos bent’. Of  ‘Ach meisje, windt je niet zo op, dat staat je niet’.

Vervolgens treedt hij af. En wie volgt hem op? Nummer twee van de lijst, Ank Bijleveld? Welnee, dat was kennelijk een excuustruus.  Leuk zo’n vrouwtje op nummer 2.  Goed voor de geëmancipeerde kiezer. Maar het serieuze werk is mannenwerk. Het wordt Verhagen. Maar natuurlijk!

En dan de keuze van de informateur. Wiens namen worden genoemd? Tjeenk Willink, Oud-minister Kamp. Wordt onze Neelie genoemd? Of May Weggen? Welnee. En we benoemen weer een man, Uri Rosenthal.

Waarom? Waarom benoemt onze koningin steeds een man? Kom niet aan met ‘Er zijn geen capabele vrouwen’, die kul gelooft niemand meer.
Nee, ik denk dat dat wellicht komt omdat onze koningin zelf een vrouw is. En zoals veel machtige vrouwen vertoont ze queen-bee gedrag. Ze dult gewoon geen machtige vrouwen om zich heen. Machtige mannen zijn geen probleem, zij kan in hun nabijheid het stralende middelpunt zijn.

En zou het dan zo simpel zijn als onze WA aan de macht komt dat er dan wel vrouwen benoemd gaan worden? Want onze WA is wel gewend aan machtige vrouwen om zich heen.
Oh, wat een rooskleurig vooruitzicht! Een vrouwelijke informateur, een vrouwelijke premier, en een 50-50 kabinet. Dan gaat er pas echt wat veranderen in dit land!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!