Elma Drayer schreef ‘ verwende prinsesjes’, een boek waarin ze de Nederlandse vrouwen vergeleek met luie verwende prinsesjes.
Vorige week heb ik het prototype voor haar boek ontmoet!
Sophie, juriste, getrouwd met Hans, en trotse moeder van 2 zonen waarvan nog een in groep 8 en de ander al op de middelbare school. En als Sophie aan het woord was ging het uitsluitend over haar kinderen of haar huis. Waar ze misschien wel uit moesten want Hans was failliet gegaan. En Hans had nog geen nieuwe baan, dus Hans bracht geen inkomen meer binnen, dus ja, of ze daar, in haar droompaleisje konden blijven wonen was maar zeer de vraag.
Op mijn vraag waarom zij dan ook niet op zoek ging naar werk keek ze me ontzet aan. En zei toen: ‘ Dat zou Hans echt niet willen, nog meer onrust in huis!’

Nee, Hans vindt het fijn dat de totale druk van het gezin en hun droompaleisje op zijn schouders rust!
Hans, die toch al wat depressievig is vanwege dat faillissement en het feit dat het niet lukt om aan de slag te komen, vindt het reuze fijn dat zijn vrouw thuis zit en niets uitvoert behalve koken en de kinderen naar hockey brengen. Dáár wordt Hans echt blij van!
Want Hans is een èchte man. Die zorgt voor gezinsinkomen en zijn prinsesje past op het paleis en maakt haar handen niet vuil.
Sprookjes bestaan niet, toch?

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!