Ik blijf me er over verbazen. Vrouwen doen het zo goed op school en op de universiteiten/HBO’s, en daarna veranderen ze in onzekere wezentjes. Terwijl mannen de kantjes ervan lopen en dan later met veel bravoure de wereld veroveren. Ook in de Volkskrant stond deze week een prachtige analyse van Fleur Wirtz.

Ik zie het zelf bij mij thuis. Mijn dochter, 6VWO, staat er fantastisch voor met een gemiddelde van bijna 8. Mijn zoon, met de hakken over de sloot vorig jaar geslaagd, en nu studerend aan de VU. Mijn zoon heeft nu al praatjes. Zijn zelfvertrouwen is enorm (eigen roem stinkt zou mijn moeder zeggen), mijn dochter is onzeker over alles. Onzeker over of ze wel slaagt (belachelijk, natuurlijk slaagt ze), of ze de juiste studie gaat doen, of ze dat wel kan, onzeker of ze wel slaagt voor haar rijexamen (mijn zoon vond het niet meer dan normaal dat hij meteen de eerste keer zou slagen),  en of ze er wel leuk genoeg uitziet.
Gekmakende onzekerheid.
Waar komt dat toch vandaan?
Van mij heeft ze het niet.
Maar die stinkende eigen roem heeft mijn zoon ook niet van mij.

Weet je wat, ik geef gewoon mijn ex van beide de schuld!
Lekker makkelijk, de schuld bij een ander leggen.

Dat is dan weer typisch mannelijk, dat dan weer wel.

PS Ik weet wel wat je er aan kunt doen.
Vanuit 13 vestigen in Nederland werkt SheConsult aan het vergroten van zelfvertrouwen van vrouwen. Met succes dankzij onze SheConsult-methode, waar we overigens nog een goede naam voor zoeken. Suggesties? Mail ze aan info@sheconsult.nl

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!