Ik was op een netwerkbijeenkomst van zo’n honderd zakenvrouwen uitgenodigd om SheConsult te presenteren. Meestal zijn zulke bijeenkomsten leuk. Ook nu was het leuk, er was een plenaire bijeenkomst met een bekende Nederlandse cabaretière.
We stonden allemaal in een grote kring om haar heen en ze maakte de ene grap na de andere. Over vrouwen die zo gecompliceerd zijn en mannen met geweldige ego’s. Je kent het wel.
Tot ze zei dat iedereen die minder verdiende dan 4.000 euro per maand moest gaan zitten.

De hele zaal ging zitten, op 5 vrouwen na.

Ik was verbijsterd.
Ten eerste omdat er kennelijk heel wat van die vrouwen zich voor een schijntje uit de naad werken. Maar nog veel meer omdat de vrouwen die bleven staan zich, zo leek het, een beetje schaamden.

We moeten nog veel leren. Ik wed dat als je deze vraag stelt aan een zaal met mannen, er geen man is die gaat zitten. Ze verdienen het echt, of ze bluffen.

Vrouwen en geld, dat is geen lekkere combi.
We schamen ons als we goed verdienen, of we komen er ruiterlijk voor uit dat we dat niet verdienen, dat we in feite onderbetaald worden.
Maar we geven het wel graag uit, toch? Alleen niet aan een dikke vette auto. Dat is dan in de ogen van mannen weer niet te verklaren.

Tja, en als je mee wilt doen in de mannenwereld, dan hoort daar, om mee te tellen, die auto en dat salaris bij. Of we dat nou leuk vinden of niet.

Dus, morgen allemaal naar de dealer, en zoek de grootste uit! En parkeer hem in het zicht van je collega’s of klant.