Nils Roemer, o.a. bekend van “Durf te vragen” op Facebook heeft me overtuigd. Je moet kenbaar maken waar mensen jou blij mee kunnen maken, of waar mensen je mee kunnen helpen. Want als jij dat niet zegt, hoe moeten anderen dat dan weten.

Nu wordt mij dat vaak gevraagd, waar maak ik je blij mee? Nou ja, ik word altijd blij van een boek, dus da’s makkelijk. Maar als ik er wat langer over nadenk zijn er meer dingen waar ik blij van word. Dus ik heb dat maar eens opgeschreven. Een ouderwets verlanglijstje dus. En dat heb ik digitaal gemaakt, en openbaar. Het staat gewoon op deze site, kijk maar.
Dus iedereen die mij blij wil maken kan nu eenvoudige zien hoe dat moet.

Maar een ding staat er niet op.
Da’s nou jammer, zul je zeggen. En dat is ook zo.
Maar wat ik nu zo heel graag zou willen is dat mijn dochter, en alle dochters van mijn vriendinnen, collega’s, klanten etc, genoeg voorbeelden hebben van vrouwen die laten zien hoe leuk het is om een mooie baan te hebben. Die laten zien dat je geen slechte moeder bent wanneer je werk en zorg combineert. Die laten zien dat ambitie geen vies woord is.

En daarom vind ik het zo jammer dat nu de conservatieven in Duitsland, net als in Nederland, tegen een vrouwenquotum hebben gestemd. Want een quotum is de enige manier om vaart te maken. We hebben genoeg vrouwen, ze zijn er klaar voor, dus YOLO!

Ik wil dat mijn dochter, en alle dochters van Nederland meemaken dat er evenveel vrouwen als mannen in Raden van Bestuur en Raden van Toezicht zitten. En in managementfuncties, technische functies, onderwijs en gezondheidszorg.

Als we in dit tempo doorgaan is dat pas in 2090 zover. Dus niet mijn dochter, en ook niet mijn klein-dochter, maar pas mijn achterkleindochter gaat dat meemaken. Onaanvaardbaar!

Weet je wat?……Ik zet het toch op mijn verlanglijstje: vrouwenquotum invoeren nu!
En ik stuur Angela Merkel de link.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!