Werkende moeder schaadt kind niet, zo kopten vandaag diverse media: ‘Moeders die binnen een jaar na de geboorte hun werkzaamheden hervatten, zetten het welzijn van hun kind daarmee niet op het spel. Er kleven weliswaar nadelen aan, maar die worden gecompenseerd door de voordelen. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers van de Columbia University.’( Bron:HR-praktijk)Dat is natuurlijk goed nieuws, eigenlijk wisten we dat natuurlijk al lang.

Maar toch heb ik een bloedje hekel aan zulke onderzoeken. Kennelijk is er twijfel of werkende moeders toch niet wèl schadelijk zijn voor het kind. Kennelijk vinden we met z’n allen dat moeders toch thuis dienen te blijven, dat we onze kinderen te kort doen als we werken. En kunnen we na dit onderzoek opgelucht adem halen, wij mogen nu ook, het is wetenschapplijk verantwoord, werken. Hoera!

Hiermee bevestig je de ouderwetse opvatting dat voor kinderen zorgen alleen vrouwen-werk is!
Ik zou wetenschappers willen uitdagen eens onderzoek te doen naar de gevolgen van werken van vaders op het welzijn van hun kinderen!
Wedden dat dat héééél slecht is voor kinderen!

Want als vader thuis komt ploft ie op de bank. Moeder zorgt voor het eten, de zwemtas, de oppas, de kleding, grote en kleine verdrietjes, etc. Dat werken van vaders zorgt voor een slechte binding met het kind. Want als het kind zich zeer heeft gedaan rent het naar de moeder!
Dus samen werken, samen zorgen. Het beste voor vader, moeder en kind!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!