En wat valt op, dat schiet bij een aantal mensen, met name bij jonge mannen, in het verkeerde keelgat. En dat kan, en dat mag ook. Want mannen zijn anders dan vrouwen.

Mijn dochter gaat het niet meemaken
Het probleem is als volgt, bij ongewijzigd beleid is er pas in ca. 2090 een gelijke verdeling van mannen en vrouwen in alle lagen van organisaties (onderzoek Radboud Universiteit Nijmegen). Nu is dat misschien voor de criticasters, vroeg genoeg, maar voor veel vrouwen, hun dochters en kleindochters niet. Bovendien vindt de overheid, vele wetenschappers, en inmiddels ook ruim 150 topondernemingen dat dat te lang duurt. Omdat we zo niet optimaal gebruik maken van alle aanwezige talenten in de samenleving.

Bitches
Het schiet met name bij mannen in het verkeerde keelgat dat vrouwen zichzelf profileren als krachtig, als powervrouw en dergelijke. Waarom? Omdat zij zulke vrouwen liever bitches noemen, of vrouwen met haar op de tanden? Vrouwelijke wetenschappers moeten volgens recent Deens onderzoek minimaal 2.5 keer meer publiceren dan mannen om dezelfde status te bemachtigen. Amerikaans onderzoek toont aan dat een artikel geschreven door John veel lof oogst, maar wanneer hetzelfde artikel geschreven is door Jane, krijgt het zelfde artikel geen aandacht of alleen negatieve. Dus vrouwen moeten niet gaan wachten tot iemand haar eens een keer opmerkt, beloont, of ondersteunt bij een promotie, nee vrouwen moeten het dus zelf doen. En daar is niets mis mee. Voor de meeste mannen is dat voor jezelf opkomen heel normaal, maar vrouwen vinden dat over het algemeen heel erg oncomfortabel en lastig.

Vrouwen worden wakker
En wat ik dus heel verheugend vind is dat er steeds meer vrouwen zijn die wakker worden, die zich enthousiast aansluiten bij een vrouwennetwerk, die elkaar opzoeken en ondersteunen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld Caroline Princen van ABN Amro of Nelie Kroes, die vroeger niet zoveel ophadden met de aandacht voor vrouwen, en nu dergelijke zaken zeer ondersteunen en enthousiasmeren.

Want het kan niet zo zijn dat een land 50% van haar beroepsbevolking maar zeer beperkt inzet. Dus laat vrouwen zich zichtbaar maken, zich sterk voelen en profileren, stimuleer ze daar in. Wees blij met hun enthousiasme, inspiratie en talenten. Want vrouwen zijn anders dan mannen, en juist daarom moeten ze meedoen. We investeren niet voor niets in de opleiding van vrouwen.

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.



Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!