Tjonge tjonge, beslist de Europese commissie dat het zwangerschapsverlof naar 20 weken moet (in mijn ogen een absurde duur), en voor mannen naar 2 weken (in mijn ogen ook absurd, maar dan omdat het zo kort is!), beslist onze minister Henk Kamp dat dat allemaal onzin is, dat we het lekker houden zoals het is!

Tja, wat kun je anders verwachten van zo’n Haagse herenclub. Zwangerschapsverlof voor vrouwen zo houden, dan houden we ze lang thuis, verliezen ze hun ambities (maar ook weer niet te lang, want dan kost het teveel).

En zwangerschapsverlof voor mannen is voor de mietjes, voor de Wouters en Camielen van deze wereld. Zo houden we de oude moederschapscultuur in stand. Weg alle miljoenen die geïnvesteerd zijn emancipatie en diversiteitsbeleid. Uit het regeerakkoord is alles op dit terrein ook al wegbezuinigd.

Oh oh, wat staat ons nog te wachten met de dit kabinet? Wat gaan de mannen nog meer verzinnen?
Accijns op Het Nieuwe Werken?
Vrouwen die fulltime werken gaan we dubbel belasten?
En mannen die 4 dagen werken moeten het land uit?

Henk, Henk, heb je de tropenkolder opgelopen in Bonaire? Welke inzichten heb je daar in hemelsnaam opgedaan?

Wat we nodig hebben is visie. Creatieve oplossingen. Bijvoorbeeld een verlof van 10 weken voor de vrouwen, en 10 weken voor de mannen. Maakt het voor een werkgever niet meer uit of hij/zij een man of vrouw aanneemt. Vrouwen worden uitgenodigd/gestimuleerd zorgtaken te delen met hun partner, en de vader bouwt een band op met zijn kind.
Kost niks meer, levert een boel op.

Dus Henk, doe eens gek, en ga voor 10 plus 10!

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.Je bent succesvol aangemeld voor de SheNews!